Veliko priznanje za AK Opatija Motorsport: Mali klub s Veprinca u samom vrhu hrvatskog automobilizma

Autor: Nikola Cvjetović 15.03.2023

ak_opatija_motorsport_rally_zlatna_plaketa__2_ Zoran Raštegorac, Paolo Mavričić i Igor Puž (Ak Opatija motorsport)

Strpljivo gradeći status u hrvatskom auto sportu stigli su i do trećeg u nizu naslova državnih prvaka u Rallyju za što su na Noći državnih prvaka bili nagrađeni zlatnom plaketom HAKS-a.

ak_opatija_motorsport_rally_zlatna_plaketa__1_

Zagreb/Veprinac - Hrvatski auto i karting savez, koji okuplja 89 klubova i županijskih saveza širom Hrvatske, prošlog vikenda svečanim skupovima u Zagrebu i Jastrebarskom zaključio i više nego uspješnu natjecateljsku sezonu, tijekom koje je održano gotovo 80 sportskih manifestacija u okvirima prvenstvenih i kup sustava deset disciplina auto sportova i kartinga.

Prve večeri, u prestižnom zagrebačkom Hotelu Westin, održana je i Noć državnih prvaka koja je okupila samo one najbolje od pobjednika u svim disciplinama. Na jednom su se mjestu tako našla 24 državna prvaka, kao i dobitnici najviših priznanja HAKS-a osnovom ostvarenih rezultata u protekle tri ili pet sezona, među kojim i predstavnici AK Opatija Motorsport.

ak_opatija_motorsport_rally_zlatna_plaketa__4_

Naime, posljednjih 15 godina nezaobilazno ime na svim dodjelama je i ono od AK Opatija Motorsport, kojeg su pokrenuli zaljubljenici u auto moto sport na čelu s predsjednikom kluba Igorom Pužem. Strpljivo gradeći status u hrvatskom auto sportu stigli su i do trećeg u nizu naslova državnih prvaka u Rallyju za što su na Noći državnih prvaka bili nagrađeni zlatnom plaketom HAKS-a.

- Iskreno kad smo otvarali klub nikad nisam vjerovao da ćemo dobiti ovu nagradu pogotovo ne u rallyju koji je po meni još uvijek kraljevska disciplina auto sporta. Kad jedan mali klub s Veprinca, kao što je naš osvoji ovako značaju nagradu nemam što drugo reći nego da sam preponosan na svu ekipu koja je pridonijela da se ova nagrada osvoji, poručio je Igor Puž, predsjednik AK Opatija Motorsporta.

Vozači i suvozači koji su ostavrili ovaj rezultat su Viliam Prodan, Zoran Raštegorac, Marsel Katić, Denis Rubinić, Igor Vareško, Marko Stiperski, Paolo Mavričić, Tea šac, Eris Marotti i Paola Marotti.

ak_opatija_motorsport_rally_zlatna_plaketa__3_

Uz ovo vrijedno priznanje dodijeljena im je nagrada za klupske prvake u rallyju za 2022. godinu, a nagrađeni su i prvaci Hrvatske - Zoran Raštegorac Frik (prvak Hrvatske u klasi 2) te Denis Rubinić Makić (prvak Hrvatske u klasi 4). Niska priznanja okrunjena je nagradom za najbolje organiziranu utrku discipline Formula driver koju je ponijela utrka u njihovoj organizaciji - FD Intercars Učka 2022.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...