Vere Montis i projekt #SWIM uče djecu plivati bez straha

Autor: Marina Pauletić 23.04.2024

swim_bugarska

Ove inicijative jamče da će plivanje biti dostupno i prihvatljivo za svako dijete.

Sofija, Bugarska - U atmosferi ispunjenoj veseljem i ohrabrenjem, u nedjelju je održan inspirativan događaj #SWIM u centru 131 SU „Kliment Arkadievich Timiryazev”. Ovaj događaj, vođen međunarodnim konzorcijem čiji je član riječka udruga Vere Montis, privukao je djecu od 4 do 7 godina i njihove roditelje u svrhu savladavanja straha od vode i usvajanja temeljnih plivačkih vještina.

Događaj je bio ključni dio široko postavljenog projekta, sufinanciranog kroz program Erasmus+ Europske unije, realiziranog uz suradnju riječke udruge Vere Montis, Bugarske sportske razvojne organizacije i Udruge bugarskih plivača.

Aktivnosti na vodi, uključujući igre, vježbe disanja pod vodom te tehnike opuštanja, pružile su djeci priliku da se kroz zabavu i edukaciju upoznaju s vodom, njezinom važnošću i kako se u njoj sigurno ponašati.

Roditelji su imali aktivnu ulogu tijekom cijelog događaja, podržavajući svoje mališane, dok su iskusni plivački treneri pružali profesionalno vodstvo i nadzor.

Verica Mance, predsjednica Vere Montis i voditeljica projekta, istaknula je misiju projekta:

„Projekt #SWIM ne samo da pomaže djeci prevladati strah od vode, već teži promoviranju plivanja kao ključnog elementa za razvoj samopouzdanja i fizičkih sposobnosti. Zajedno gradimo svijet u kojem se naša djeca mogu razvijati, osjećajući se sigurno dok istražuju i uče”.

Osim što je poslužio kao platforma za učenje i povezivanje, ovaj događaj bio je i dio završnog sastanka projekta tijekom kojeg su predstavnici konzorcija pregledali i odobrili edukativne materijale za borbu protiv hidrofobije kod najmlađih.

Projekt #SWIM nastavit će svoje aktivnosti sve do kraja lipnja 2024. godine, planirajući niz događanja koja će uključiti demonstracije metoda predloženih u priručniku „Plivaj bez straha” u Sofiji. Ove inicijative jamče da će plivanje biti dostupno i prihvatljivo za svako dijete, čime se doprinosi ne samo njihovoj sigurnosti već i općem blagostanju djece diljem Europe.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...