[VIDEO] Andrej Prskalo više nije igrač Rijeke: Prki, hvala na svemu!

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 17.06.2022

andrej_prskalo1 FOTO: HNK Rijeka

Andrej je osvojio Kup Hrvatske 2006. godine, te šest trofeja u eri Damira Mišković, prvenstvo Hrvatske, četiri Kupa Hrvatske i Superkup.

Rijeka - Prki – hvala na svemu, najednostavniji je način kako početi oproštaj od odličnog vratara, ali još boljeg čovjeka, koji je proteklih godina obilježio najuspješnije razdoblje u povijesti riječkog nogometa.

Andrej Prskalo više nije igrač Rijeke, najtrofejniji igrač u klupskoj povijesti u svojoj karijeri ima upisanih sedam trofeja u bijelom dresu. Andrej je osvojio Kup Hrvatske 2006. godine, te šest trofeja u eri Damira Mišković, prvenstvo Hrvatske, četiri Kupa Hrvatske i Superkup.

Iako je kroz karijeru ostvario mnoge uspjehe, zlatnim slovima će sigurno ostati upisana šampionska sezona u kojoj je ostvarena dupla titula, a u kojoj je Prskalo bio jedan od najboljih igrača.

Prki je vrlo brzo zaslužio povjerenje Matjaža Keka i u ključnim trenucima sezone bio na najvišoj mogućoj razini iščupavši neke vrlo bitne lopte u ključnim utakmicama i sačuvavši Rijeci u konačnici neke važne bodove.

prskalo_andrej_kup_hnk_rijeka

Prskalo je u Rijeku stigao 2005. godine, branio je ujedno i za Orijent, Pomorac i Istru 1961, a najljepše trenutke doživio je u bijelom dresu. Scene slavlja nakon pobjede protiv Cibalije koja je i matematički osigurala naslov prvaka, te doček na Korzu scene su koje nijedan navijač Rijeke neće nikad zaboraviti.

Prskalo je kroz sezone u dresu Rijeke uvijek imao zdravu konkurenciju u Ivanu Vargiću, Simonu Slugi, Ivanu Nevistiću i Ivoru Panduru, a unatoč tome Prki je uvijek našao načina da izbori svoje mjesto na golu.

Andrej je 100. utakmicu odigrao 30. kolovoza 2021. u pobjedi protiv Istre 1961 2:1, te je u konačnici skupio 107. nastupa u redovima riječkog prvoligaša.

Slobodno vrijeme i svoj odmor van terena uvijek je tražio s obitelji koja mu je bila najveća potpora kroz duge sezone i izazove koje donosi karijera jednog profesionalnog sportaša, te vjeri koja mu je uvijek davala snagu da prebrodi sve izazove.

Sve to naravno uz bijeg u Male Golje gdje je uvijek pronašao svoj mir. Odličan vratar na travnjaku, još bolja osoba van njega. Prki, još jednom hvala na svemu i sretno, poručili su iz kluba.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...