[VIDEO] Dani otvorenih vrata: 60 mališana napravilo prve nogometne korake

Autor: Portal Torpedo 15.05.2024

foto_hnk_rijeka_mala_skola_nogometa Foto: HNK Rijeka

Vrijednosti i navike koje se ostale tijekom nogometnog odrastanja u školi HNK Rijeka ostaju za cijeli život.

Rijeka - Stadion HNK Rijeka, jučer u 17 sati. Više od 60 mališana s nestrpljenjem je čekalo priliku da u trening kampu naprave svoje prve prave nogometne korake. Dresovi su bili ispeglani, štucne oprane, kopačke čiste… Baš kao i emocija djece koja su jedva čekala čuti što su im pripremili treneri za njihov prvi trening.

Neki možda od uzbuđenja nisu spavali noć prije jer su maštali o tome da će poput našeg prvotimca Veldina Hodže cijelo djetinjstvo posvetiti HNK Rijeka pa dočekati priliku i zaigrati za prvu momčad pred punim tribinama. A 2. dani otvorenih vrata Škole nogometa HNK Rijeka bili su idealna prilika da se mašta pretvori u javu.

Iako još maleni, iskrena ljubav prema sportu i nogometu isijavala je iz njihovih očiju koje su pažljivo promatrale svaki korak njihovih trenera koji su ih učili prve nogometne korake. Bila je tu i poneka suza, dozivanje roditelja koji su sve pažljivo promatrali sa sigurne udaljenosti, ali na zelenom terenu nisu mogli računati na njihovu pomoć, već se osloniti na trenere i suigrače. Najmlađi polaznik još nije napunio četiri i pol godine, ali svi su marljivo i predano pratili upute i zadatke koje su pred njih postavili treneri i dobili priliku vidjeti kako izgleda trenirati po planu i programu Škole nogometa HNK Rijeka.

Podijeljeni u četiri skupine, s kojima su radili treneri Davor Vujnović, Saša Ilić, Marko Štulić, David Babić, David Ištoković, Amir Hadžibeganović, Marin Duvnjak i Ivan Močinić, napravili su svoje prve ozbiljne nogometne korake, prošli sve elemente koje sadrži trening i „družili“ se s najdražim rekvizitom – loptom.

Pritom je najmanje važno hoće li netko od njih postati profesionalni nogometaš. Vrijednosti i navike koje se ostale tijekom nogometnog odrastanja u školi HNK Rijeka ostaju za cijeli život. Baš kao i nova poznanstva, prijateljstva i uspomene koje će svaki od 60-ak mališana ponijeti sa sobom.

„Pred polaznicima naše otvorene škole su još dva treninga, a kako je prošao prvi pogledajte u video prilogu u nastavku“, poručuju iz kluba.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...