[VIDEO] Drugi dan priprema obilježila visoka temperatura i intenzivan rad

Autor: Portal Torpedo 10.07.2024

pripreme_hnk_rijeka-04935

Živa se popela gotovo do 30 stupnjeva Celzijevih i nakratko “vratila” Bijele na vrući Kvarner.

Rijeka - Nogometaši Rijeke odradili su drugi dan priprema u Schladmingu. Pojam “visinske pripreme”, zbog kojeg ljeti nogometni klubovi traže višu nadmorsku visinu, kako bi se na nešto manje Celzija pripremali za novu sezonu, u utorak je pao u drugi plan. Živa se popela gotovo do 30 stupnjeva Celzijevih i nakratko “vratila” Bijele na vrući Kvarner. Samo nakratko, jer vremenska prognoza sugerira da će idućih dana prevladavati oblačno vrijeme, samim time i temperatura će biti niža a intenzivan rad lakši.

Ako bude tako, bit će to dobrodošlo osvježene za momčad Željka Sopića koji je već prvi puni dan u Schladmingu pripremio svojim igračima udarnički ritam. Raspored je otprilike ovakav: doručak u 8 sati, jutarnji trening u 9 i 30 pa ručak u 12.30 sati. Od 13 do 16 sati je obavezni dnevni odmor za igrače, pa u 17.20 polazak na poslijepodnevni trening koji je u 18 sati. Večera je u 20.15 sati, a svjetla u sobama se gase u 23 sata.

Prijevozno sredstvo na trening i s treninga je bicikl, a do terena na kojima se trenira po lijepo uređenom putu uz rijeku Enns ne treba više od desetak minuta. Na treninzima se, visokoj temperaturi unatoč, radilo maksimalno, ujutro je intenzitet bio nešto veći, dok se poslijepodne naglasak stavio na taktiku i završnicu. Inače, treba pohvaliti i uvjete za trening, travnjak je u odličnom stanju pa ne čudi da su proteklih godina ovdje pripreme odrađivali bundesligaši Augsburg i Mainz.

U srijedu je na rasporedu utakmica protiv Spartacusa pa slobodno poslijepodne, a onda novi mini ciklus od četiri treninga u dva dana do novog testa s Karlsruheom.

Kako izgledaju pripreme u Schladmingu pogledajte u nastavku.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...