[VIDEO] ICF Stand Up Paddling World Championship: Erik Milat i Andrej Matacin putuju na Svjetsko prvenstvo u Poljsku

Autor: Marin Aničić 03.09.2022

Erik Milat Igor Tomažić Andrej Matacin volosko  svjetsko prvenstvo vop sup team ICF Stand Up Paddling World ChampionshipErik Milat, Igor Tomažić i Andrej Matacin

Ovaj dvojac u ponedjeljak čeka dug put automobilom od 1400 km s dva napuhanca u prtljažniku i jednim na krovu, a zatim nadmetanje sa svjetskom elitom ovog sporta, kao jedini sponzor pomogla im je Turistička zajednica Kvarner pa što reći nego poželjeti im sreću.

Volosko – VOP Sup Team, nakon samo godinu dana postojanja ima svoje predstavnike na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj. Erik Milat i Andrej Matacin u ponedjeljak putuju u grad Gdyniju na sjeveru Poljske, na Baltiku, gdje se od 7. do 11. rujna odvija 2022 ICF Stand Up Paddling World Championship.

vop_sup_team_volosko_2022__3_ Erik Milat

Kako je ovo mlada sportska disciplina, ovo je treće do sad organizirano Svjetsko prvenstvo, nakon onog u Kini u Quingdau 2019. godine te u Mađarskoj u Balatonfüredu koji je igrom slučajeva i jedan od naših zbratimljenih gradova. Do sad je na prvenstvo prijavljeno oko 400 natjecatelja, a očekuje se blizu 600 koliko ih je bilo prijavljeno i lani. Erik Milat se takmiči u najzahtjevnijoj klasi Elite odnosno veslanje na tvrdoj dasci u sve tri discipline, Long Distance odnosno utrka duga od 16 do 18 kilometara, Technical, utrka od jedan kilometar u kojoj se vesla između 6 ili 7 bova i Sprint koji se ove godine vozi u marini, dužine je 180 m.

vop_sup_team_volosko_2022__2_ Andrej Matacin

Andrej Matacin se takmiči također u sve tri discipline, ali u klasi za supove na napuhavanje, za čiju je klasu Long Distance utrka nešto kraća, 12 ili 14 km. Andrej i Erik se za prvenstvo pripremaju cijelo ljeto, a zimi su pripreme radili u teretani. Na pitanje hoće li sudjelovati na 6. ovogodišnjem SUP Kupu Kvarnera u nedjelju na Preluku odgovorili su da hoće, ali turistički jer se moraju čuvati za prvenstvo. Kako bi se ovaj povijesni trenutak za opatijski, a i hrvatski sport ostvario ovaj dvojac u ponedjeljak čeka dug put automobilom od 1400 km s dva napuhanca u prtljažniku i jednim na krovu, a zatim nadmetanje sa svjetskom elitom ovog sporta, kao jedini sponzor pomogla im je Turistička zajednica Kvarner pa što reći nego poželjeti im sreću.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...