[VIDEO] ICF Stand Up Paddling World Championship: Erik Milat i Andrej Matacin putuju na Svjetsko prvenstvo u Poljsku

Autor: Marin Aničić 03.09.2022

Erik Milat Igor Tomažić Andrej Matacin volosko  svjetsko prvenstvo vop sup team ICF Stand Up Paddling World ChampionshipErik Milat, Igor Tomažić i Andrej Matacin

Ovaj dvojac u ponedjeljak čeka dug put automobilom od 1400 km s dva napuhanca u prtljažniku i jednim na krovu, a zatim nadmetanje sa svjetskom elitom ovog sporta, kao jedini sponzor pomogla im je Turistička zajednica Kvarner pa što reći nego poželjeti im sreću.

Volosko – VOP Sup Team, nakon samo godinu dana postojanja ima svoje predstavnike na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj. Erik Milat i Andrej Matacin u ponedjeljak putuju u grad Gdyniju na sjeveru Poljske, na Baltiku, gdje se od 7. do 11. rujna odvija 2022 ICF Stand Up Paddling World Championship.

vop_sup_team_volosko_2022__3_ Erik Milat

Kako je ovo mlada sportska disciplina, ovo je treće do sad organizirano Svjetsko prvenstvo, nakon onog u Kini u Quingdau 2019. godine te u Mađarskoj u Balatonfüredu koji je igrom slučajeva i jedan od naših zbratimljenih gradova. Do sad je na prvenstvo prijavljeno oko 400 natjecatelja, a očekuje se blizu 600 koliko ih je bilo prijavljeno i lani. Erik Milat se takmiči u najzahtjevnijoj klasi Elite odnosno veslanje na tvrdoj dasci u sve tri discipline, Long Distance odnosno utrka duga od 16 do 18 kilometara, Technical, utrka od jedan kilometar u kojoj se vesla između 6 ili 7 bova i Sprint koji se ove godine vozi u marini, dužine je 180 m.

vop_sup_team_volosko_2022__2_ Andrej Matacin

Andrej Matacin se takmiči također u sve tri discipline, ali u klasi za supove na napuhavanje, za čiju je klasu Long Distance utrka nešto kraća, 12 ili 14 km. Andrej i Erik se za prvenstvo pripremaju cijelo ljeto, a zimi su pripreme radili u teretani. Na pitanje hoće li sudjelovati na 6. ovogodišnjem SUP Kupu Kvarnera u nedjelju na Preluku odgovorili su da hoće, ali turistički jer se moraju čuvati za prvenstvo. Kako bi se ovaj povijesni trenutak za opatijski, a i hrvatski sport ostvario ovaj dvojac u ponedjeljak čeka dug put automobilom od 1400 km s dva napuhanca u prtljažniku i jednim na krovu, a zatim nadmetanje sa svjetskom elitom ovog sporta, kao jedini sponzor pomogla im je Turistička zajednica Kvarner pa što reći nego poželjeti im sreću.

VIDEO

Više sa portala torpedo.media ...