[VIDEO] Ivan Ćuković: Igračima je teško, ali su fokusirani i motivirani

Autor: Marina Pauletić 25.06.2024

ivan_cukovic

Nakon uvodnih treninga određena su i određena testiranja, a riječka struka zadovoljna je rezultatima.

Rijeka - Nogometaši Rijeke privode kraju prvi tjedan priprema za novu sezonu. Intenzitet treninga je visok, uglavnom se radi se dva puta dnevno na travnjaku i teretani, a kondicijski trener Ivan Ćuković približio nam je na čemu je naglasak u ovoj fazi priprema.

– Pri kraju smo prvog tjedna priprema, naglasak je na podizanju energetskih kapaciteta, primarno aerobnih i funkcionalnih sposobnosti. Dečki su motivirani, rade jako dobro. Imali su vremena za odmor, ali su dobili i plan i program rada prije početka priprema koji je pomogao da dođu u optimalnoj formi, rekao je Ćuković.

Nakon uvodnih treninga određena su i određena testiranja, a riječka struka zadovoljna je rezultatima.

– Igrače treba pohvaliti, kao i uoči zimskih priprema držali su se plana koji su dobili. Odradili smo testiranje funkcionalnih sposobnosti pa nam je samim time i daljnji tijek rada puno lakši. Trenutno radimo na podizanju aerobnih i funkcionalnih sposobnosti, kasnije ćemo dizati intenzitet, dok će odlaskom na pripreme u Schladming naglasak biti na odigravanju pripremnih utakmica i taktičkom uigravanju momčadi.

Prve dane priprema obilježile su velike vrućine, ali fokus na treninge, prehranu i rekuperaciju je maksimalan.

– Teško je, ali znaju da će im se sve to vratiti kasnije kroz sezonu. Fokusirani su, motivirani, slušaju… U prosjeku dnevno provode u klubu osam do devet sati, ovdje imaju kvalitetnu prehranu i rad s fizioterapeutima koji je jako važan u ovom dijelu priprema. Osim samog treninga bitan je i oporavak, trebaju kvalitetan san, a to sve skupa će im pomoći da kasnije kroz sezonu budu u optimalnoj formi. Samo igrač koji je zdrav i koji maksimalno odradi sve pripreme može biti u zadovoljavajućoj formi.

Kada je riječ o samim treninzima, kondicijska priprema nogometaša je poprilično napredovala u odnosu na period od prije 20 ili 30 godina pa početak priprema više ne karakteriziraju duga suha trčanja.

– Danas radimo tako da je minimalno suhog trčanja, u sve pokušavamo ukomponirati loptu, da bude zastupljeno kroz različite poligone što je igračima zanimljivije. Nastavno na testiranja koja smo odradili imamo i malo suhe trke i intervalnih trčanja što će nam pomoći pri podizanju energetskih kapaciteta, zaključio je Ivan Ćuković.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...