[VIDEO] Ivan Smolčić novi kapetan HNK Rijeka: Traka je privilegija, čast i obaveza

Autor: Marina Pauletić 22.06.2024

ivan_smolcic_rijeka_lille-01235

Kada je riječ o uzorima, Ivan je istaknuo Sergia Ramosa koji je kapetansku vrpcu nosio u Sevilli, Real Madridu i reprezentaciji Španjolske.

Rijeka - U drugom kolu natjecateljske sezone 2021./2022., 25. srpnja 2021. godine, nogometaši Rijeke bili su domaćini Istri 1961, a momčad je u pobjedu (2:0) poveo novi kapetan momčadi Hrvoje Smolčić. Tri godine kasnije, na isti datum, budući da nogometaši Rijeke 25. srpnja gostuju kod Paksija ili Corvinula u drugom pretkolu UEFA Europske lige u prvoj službenoj utakmici sezone 2024./2025., s kapetanskom trakom oko ruke momčad će povesti Hrvojev tri minute mlađi brat blizanac Ivan Smolčić!

– Što reći nego da su me preplavili osjećaji ponosa i časti kada mi je rečeno da ću biti novi kapetan HNK Rijeka! Cilj i obaveza su mi opravdati povjerenje koje mi je Klub ukazao, kao i očekivanja navijača, a naravno priželjkujem i da ove sezone napravimo dobre stvari na terenu, rekao je novi kapetan momčadi.

Hrvoje i Ivan Smolčić tek su druga braća u klupskoj povijesti, nakon Ahmada i Anasa Sharbinija, koja su ponijela kapetansku traku HNK Rijeka.

– Drago mi je što smo Hrvoje i ja ponovili što su napravila braća Sharbini, velika je to privilegija, čast i ponos nama i našoj obitelji. Kada smo počeli igrati nogomet u Gospiću uvijek je Hrvoje bio kapetan, kasnije je i u Rijeci dobio kapetansku traku, a kako sam mu bio blizu mislim da sam uz njega usvojio neke liderske karakteristike. Znam da će se od mene sada puno očekivati, znam što znači biti kapetan kluba kakav je Rijeka i siguran sam da ću to opravdati.

Kada je riječ o uzorima, Ivan je istaknuo Sergia Ramosa koji je kapetansku vrpcu nosio u Sevilli, Real Madridu i reprezentaciji Španjolske.

– Volio bih biti poput Ramosa. I on je često igrao na desnom boku iako je po vokaciji stoper, a mislim i da, kada je bio na vrhuncu karijere, na pravi način pokazivao te kapetanske osobine.

Kapetanska traka oko ruke za Ivana Smolčića još je jedan korak na njegovom nogometnom putu u HNK Rijeka. U Rijeku je, s bratom Hrvojem, došao prije više od deset godina, prošao sve uzraste škole nogometa, kasnije i posudbe, na kraju svojim igrama, zalaganjem, ponašanjem, a najviše odnosom prema grbu i dresu kojeg nosi, zaslužio kapetansku traku.

– Ovo je definitivno još jedna stepenica u mom nogometnom odrastanju u HNK Rijeka, vjerujem i najbolja potvrda da sam na dobrom putu. Kada sam prvi put dolazio u Rijeku ni u najljepšim snovima nisam sanjao da će se cijela priča ovako rasplesti, a kada je Hrvoje postao kapetan nadao sam se da bih i ja mogao njegovim putem. I evo me ovdje, sretan i ponosan s velikim očekivanjima za novu sezonu, istaknuo je Ivan Smolčić.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...