[VIDEO] Josip Posavec: Privukla me Rijekina ambicija borbe za vrh

Autor: Marina Pauletić 26.06.2024

josip_posavec-71829

Posavec u Rijeku dolazi iz danskog Aalborga.

Rijeka - Josip Posavec pojačao je konkurenciju među riječkim vratnicama, odabrao dres s brojem 1 i već u srijedu poslijepodne stavio se na raspolaganju novom treneru Željku Sopiću. Nakon odlaska iz danskom Aalborga, Josip će svoju sreću tražiti na Kvarneru.

– Prije svega želim pozdraviti sve navijače i simpatizere Rijeke. Moja odluka bila je prilično jednostavna kada je došao poziv Rijeke. Iako sam bio van Hrvatske pratio sam HNL, znam da su ambicije Rijeke vrlo visoke što me kao sportaša privuklo da dođem ovdje. Rijeka je prošle sezone do samog kraja bila u borbi za naslov prvaka, igrala finale kupa, a ove sezone su ambicije iste ako ne i veće. Važno mi je da postoji težnja visokim ciljevima. Uz to, rodila mi se kćerka, želio sam biti bliže obitelji i siguran sam da će mi sve to dati snagu da moje igre na terenu budu što bolje, istaknuo je Josip Posavec u svom prvom razgovoru u svojstvu igrača Rijeke.

U HNL-u je nosio dresove Intera i Hajduka, liga mu neće biti nepoznanica.

– Iza sebe imam veliko iskustvo i vjerujem da ću moći pomoći momčadi na najbolji mogući način. Liga se zadnjih nekoliko godina poboljšala, očekujem dobar HNL budući da dosta momčadi puca na vrh, ali najvažnije je da se Rijeka koncentrira na sebe, a onda da zajedništvo s Armadom, koje je uvijek krasilo Rijeku, prenesemo na travnjak. Ako iskustvo koje imamo uspijemo spojiti s mladosti, uz podršku koju okolina daje klubu, vjerujem da rezultat neće izostati.

Posavec u Rijeku dolazi iz danskog Aalborga.

– Mislim da sam igrajući izvan Hrvatske naučio nešto novo, često se nađeš u nekim drugačijim okolnostima i situacijama koje mi mogu pomoći, bilo po pitanju nekih liderskih stvari, bilo po pitanju stvari koje se događaju na terenu.

Navijači Rijeke Josipa Posavca najviše pamte iz sezone 2015./2016. kada je u tri nastupa protiv Bijelih sačuvao mrežu netaknutom.

– U Rijeci sam prvi put zaigrao 2015. kada sam još bio član Inter Zaprešića kada je cijeli ovaj kamp bio nov, za mene kao klinca to je bilo nešto spektakularno u tom trenutku. Pamtim te dane, ali danas se nalazim na domaćoj strani i jedva čekam zaigrati. Kada prevrtim film, neke od svojih najbolji predstava sam imao baš na ovom stadionu pa se nadam da će i sada biti tako. Na meni je da svaki dan radim maksimalno i dam sve od sebe kako bih tu 2015. iz suparničkih redova pretočio u dobre nastupe za Rijeku, zaključio je Josip Posavec.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...