[VIDEO] Jump2Krk: Sve je spremno za vrhunski atletski spektakl, skočite i vi na Krk!

Autor: Nikola Cvjetović 29.08.2022

Jump2Krk-Fran-Bonifacic

Program počinje već u 10 sati atletskom radionicom za djecu. Samo natjecanje na raspredu je u popodnevnim satima i podijeljeno je u dvije grupe, od kojih grupa A starta u 17 sati, a grupa B u 19 sati

Krk - Broji se sitno do vjerojatno najvećeg atletskog spektakla koji je Krk ikada doživio: Jump2Krk, novi i izuzetno atraktivan atletski miting ove srijede, 31. kolovoza na Ribarski mul u gradu Krku dovodi europske olimpijce i rekordere iz Hrvatske i Europe.

Zahvaljujući Atletskom klubu Krk i najboljem hrvatskom desetobojcu, državnom rekorderu Franu Bonifačiću, atletika će ovoga puta izaći iz dvorana i stadiona i, po uzoru na sve više ovakvih manifestacija diljem Europe, “sići” u publiku. Konkretnije, krčka će publika po prvi puta na atraktivnoj lokaciji uz samo more moći vidjeti kako to izgleda kada neki od najboljih domaćih i stranih atletičara u skoku s motkom dosežu visine od čak 5,50 metara, a zahvaljujući cjelodnevnom programu svi zainteresirani dobit će priliku i sami se okušati u ovom atraktivnom sportu.

U velikom finalu sportske manifestacije koja se “kuhala” posljednjih šest mjeseci, na Krk među ostalima stižu i hrvatski olimpijac i državni rekorder Ivan Horvat, Robert Renner, mlađeseniorski prvak Europe te Austrijanac Riccardo Klotz, prvak Austrije i Balkana. Nažalost, slovenska skakačica Tina Šurtej, brončana na Svjetskom dvoranskom prvenstvu i četvrtoplasirana na Igrama u Tokiju zbog obaveza ove godine neće sudjelovati, no organizatori svejedno imaju razloga biti i te kako zadovoljni popisom atletičara koji će “skočiti na Krk”.

Sjajna sinergija sporta i turizma

Za najbolje među njima osiguran je i atraktivan nagradni fond, svima je osiguran i smještaj, a u neslužbenom dijelu programa svi natjecatelji dobit će priliku i bolje upoznati ljepote otoka Krka i okolice – sve s ciljem promocije kako same atletike, tako i grada i otoka Krka. Za organizaciju čitavog natjecanja izdvojeno je 170 tisuća kuna, uz veliku podršku više desetaka sponzora s otoka i kopna, kao i grada i lokalne turističke zajednice.

Koliko je sinergija turizma i sporta jaka i važna istaknula je i direktorica TZG Krka Ivana Kovačić, dok su organizatori najavili nadu i uvjerenje kako će Jump2Krk u godinama koje slijede narasti u prepoznatljivu, tradicionalnu manifestaciju na korist kako samim sportašima, tako i cijeloj zajednici.

Tijekom današnjeg dana na Ribarskom mulu i krčkoj rivi već je u tijeku postavljanje zaletišta, strunjača i drugih tehničkih “detalja”, a program ove srijede počinje već u 10 sati atletskom radionicom za djecu. Samo natjecanje na raspredu je u popodnevnim satima i podijeljeno je u dvije grupe, od kojih grupa A starta u 17 sati, a grupa B u 19 sati.

Valja dodati i da Jump2Krk nije revijalno već službeno natjecanje, koje je Hrvatski atletski savez uvrstio u svoj kalendar, što je još jedna potvrda dugogodišnjeg predanog rada entuzijasta i vrijednih ruku koje stoje iza Atletskog kluba Krk.

Press konferenciju s najavom ovog atletskog spektakla pogledajte u video prilogu.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...