[VIDEO] Kadeti Rijeke pobijedili Hajduk i osvojili Olea kup

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 21.10.2022

olea_finale_hnk_rijeka_kadeti Foto Visit Novalja

Bijeli su najprije prošli skupinu u kojoj su bili još Dinamo, Udinese i slovački FK DAC 1904, u polufinalu s dva pogotka Jakova Bilajca prošli Osijek, a onda u finalu nakon izvođenja najstrožih kazni svladali i Hajduk 3:2 te zasluženo podigli trofej.

Rijeka - Kadeti Rijeke osvajači su drugog međunarodnog Olea kupa U-17 igranog u Novalji od ponedjeljka do petka. Bijeli su najprije prošli skupinu u kojoj su bili još Dinamo, Udinese i slovački FK DAC 1904, u polufinalu s dva pogotka Jakova Bilajca prošli Osijek, a onda u finalu nakon izvođenja najstrožih kazni svladali i Hajduk 3:2 te zasluženo podigli trofej.

U dva puta po 30 minuta Rijeka je bila bolja i poduzetnija momčad, stvorila tri sjajne prigode, ali Splićane je jednom spasila greda, jednom vratar Bosančić, a jednom je Bijele od gola dijelilo nekoliko centimetara, za koliko je lopta prošla pored protivničke vratnice.

Kad je nakon 0:0 došao red na udarce s bijele točke, apsolutnim se junakom utakmice pokazao riječki vratar Mihael Bodetić koji je i obranio tri protivnička 11-erca i sam zabio jedan.

Novaljom se orilo ‘Rijeko mila, Grade Svetog Vida’, pjesma oduševljenih kadeta Denija Zubčića, Vanje Iveše i Dorijana Mavrinca. Jakov Bilajac proglašen je i najboljim igračem i najboljim strijelcem turnira, a pehar za najboljeg vratara uručen je, naravno, Mihaelu Bodetiću.

Trofej fair-play ‘Anselmo Šonje’ pripao je NK Osijek.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...