[VIDEO] Najavljen 21. Croatia open - Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u karateu

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 21.09.2022

karate_croatia_open_2022__1_

Natjecanje će ove godine okupiti 1650 natjecatelja iz 19 zemalja i posljednje je to veliko natjecanje prije Svjetskog prvenstva u karateu koje će se u listopadu održati u Turskoj.

Rijeka - 21. izdanje "Croatia open" u karateu održat će se od 23. do 25. rujna u Dvorani mladosti na Trsatu. Natjecanje će ove godine okupiti 1650 natjecatelja iz 19 zemalja i posljednje je to veliko natjecanje prije Svjetskog prvenstva u karateu koje će se u listopadu održati u Turskoj.

„Važnost ovog turnira je između ostalog i to što je riječ o završnom natjecanju na kojem će se konačno izabrati članovi Hrvatske karate reprezentacije koji će nas predstavljati na nadolazećem Svjetskom prvenstvu“, istaknuo je direktor turnira Mišo Berak.

Sportaši će se natjecati u nekoliko kategorija, juniori, kadeti i mlađi seniori. Prema riječima hrvatskog karate reprezentativca Borana Beraka, ovog vikenda u Rijeci će se okupiti europska i svjetska krema karate svijeta.

„Stižu nam predstavnici Europske i Svjetske karate federacije kao i predsjednik Svjetske atletske komisije koji je ujedno i predsjednik Talijanskog karate saveza, a o kvaliteti turnira možda najviše govori i dolazak reprezentacije Azerbajdžana, svjetske karate velesile kojima je ovaj turnir također posljednji prije slaganja konačne reprezentacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo“, naveo je Boran Berak i dodao kako ga veseli i što je ove godine puno natjecatelja prijavljeno i za natjecanje u katama koje će se održati u nedjelju. Organizator natjecanja je Hrvatski karate savez uz tehničku organizaciju karate kluba TAD iz Rijeke, a potporu natjecanju daje i Grad Rijeka.

„Ponosni smo što u Rijeci imamo jedan ovakav turnir i ovako vrsne organizatore kojima želim i u budućnosti puno uspjeha“, rekao je pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković.

Natjecanje započinje u petak u 16 sati, u subotu i nedjelju započet će u 9 sati, dok će svečano otvorenje turnira biti u subotu u 13 sati. Ulaz je za sve zainteresirane u potpunosti besplatan.

Više o natjecanju pogledajte u video isječku koji donosimo u nastavku.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...