[VIDEO] Paratriatlonac Antonio Franko spreman za POI: Nadam se medalji

Autor: Marin Aničić 23.08.2024

bazen-2024

„Naš Antonio je primjer tradicije sudjelovanja parasportaša iz ovog kraja. Rijeka je poznata kao kolijevka paraolimpizma i svake godine imamo novu generaciju sportaša koji nastavljaju tu tradiciju“, istaknuo je Zvonko Brozić.

Rijeka - Na tiskovnoj konferenciji održanoj u Trofejnoj sali Bazena Kantrida, paratriatlonac Antonio Franko izrazio je svoju spremnost i motivaciju za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu, koje za njega započinju 1. rujna. Njegov nastup zakazan je za 10:15 sati, a Franko jedva čeka:

„Nikada nisam bio spremniji. Odradili smo sav trening i sada se fokusiram na mentalnu pripremu. Ključno je mirno dočekati start i dati sve od sebe u borbi za medalju koja mi još nedostaje s velikih natjecanja“, izjavio je Franko, koji je istaknuo važnost discipline i posvećenosti pripremama.

Pripreme se odvijaju svakodnevno, a Franko provodi vrijeme u bazenu te na stadionu Kantrida i u Kraljevici gdje vozi bicikl. „Svi treninzi su intenzivni. Svaki dan treniram kako bih maksimalno iskoristio ovaj period“, dodaje. Govoreći o konkurenciji, Antonio je istaknuo: „Prošle godine sam na svjetskom prvenstvu bio treći, a konkurencija ovdje je najveća moguća. Mogu reći da sam favorit jer u zadnjih nekoliko godina uvijek završavam među prva četiri ili pet na svijetu. Uvijek osvojim medalju, na svakom većem natjecanju, što mi daje pravo da se nadam medalji i ovoga puta“.

Zvonko Brozić, predsjednik Parasportskog saveza Primorsko-goranske županije, također je bio prisutan na konferenciji i govorio o važnosti Frankove prisutnosti na Paraolimpijadi.

„Naš Antonio je primjer tradicije sudjelovanja parasportaša iz ovog kraja. Rijeka je poznata kao kolijevka paraolimpizma, i svake godine imamo novu generaciju sportaša koji nastavljaju tu tradiciju“, istaknuo je Brozić. „Franko će biti velika motivacija za mlade sportaše da se uključe u treniranje i natjecanja jer se bave sportom koji pozitivno utječe na njihovo zdravlje i socijalizaciju. Vjerujem da će dati sve od sebe i ostvariti svoj cilj“, dodao je Brozić.

Na tiskovnoj konferenciji također je bio prisutan Luka Dobrović, glavni tajnik Parasportskog saveza Grada Rijeke, koji je podržao Frankove napore i izrazio uvjerenje u njegov potencijal za osvajanje medalje.

Navijamo za našeg Antonija iza kojeg su zavidni rezultati pa se nadamo da će se iz Pariza također vratiti s medaljom.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...