[VIDEO] Radomir Đalović: Mladi igrači su se pokazali u odličnom svjetlu

Autor: Marina Pauletić 03.07.2024

juniori_hnk_rijeka-47610

Jedan od ključnih faktora uspješne prilagodbe mladih igrača je podrška starijih suigrača.

Rijeka - Juniori HNK Rijeka, mladići puni strasti i želje za dokazivanjem, sada su postali dio prve momčadi. Pod vodstvom trenera Željka Sopića talentirani mladići Niko Vučetić, Lovro Kitin, Roko Valinčić, Jakov Bilajac, Noel Jakac i Šimun Butić imaju priliku pokazati svoje vještine i dokazati se na velikoj sceni. Pomoćni trener Radomir Đalović podijelio je svoja razmišljanja o njihovom napretku i integraciji u našu momčad.

– Priključili smo prvoj momčadi nekolicinu darovitih juniora, nekolicina od njih već su i debitirali za prvu momčad u posljednjim kolima prošle sezone. Treniraju odlično, rad je teži od onoga kojeg su do sada imali, ali fenomenalno odrađuju sve svoje obaveze. Sjajno su se uklopili, pokazali su se u odličnom svjetlu u prvoj utakmici koju smo odigrali, a dobit će priliku i protiv Primorja iz Ajdovščine. Nadam se da će u budućnosti neki od njih ostati i nastaviti s nama, kaže Radomir Đalović.

Jedan od ključnih faktora uspješne prilagodbe mladih igrača je podrška starijih suigrača. Đalović naglašava kako su iskusniji igrači u svlačionici odigrali ključnu ulogu u njihovom prihvaćanju i integraciji.

– Prednost ovih mladića je što su stariji suigrači koji su ih dočekali u svlačionici izuzetno karakterni. Pomogli su im u svemu, odlično su se uklopili, sve rade kako treba. Neki su se vratili s posudbi nakon što smo ih pratili prošle sezone, neki će nastaviti u nekom klubu kako bi igrali, a neki će ostati s nama.

HNK Rijeka je klub koji je ponosan na brojne mlade igrače koje je afirmirao posljednjih godina, a nakon Smolčića, Hodže i Galešića pred vratima prve momčadi su neki novi klinci.

– Rijeka kao klub je poznat po tome da je posljednjih godina afirmirala mnoge mlade igrače. Neki su napravili velike transfere, a danas su tu Hodža, Smolčić, Galešić kao i još neki drugi. Cilj škole nogometa je pripremiti igrače za prvu momčad, a naš da ih afirmiramo i da postanu članovi prve momčadi, zaključio je Đalović.

Prilog s treninga prve momčadi pogledajte u nastavku.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...