[VIDEO] Radomir Đalović: Tražit ćemo pobjedu, sada je Šibenik naš derbi

Autor: Marina Pauletić 20.09.2024

nk_rijeka_radomir_dalovic__3_

– U Rijeci sam odlično prihvaćen. Iako nisam prošao pripreme već sam došao dok je trajala Europa brzo sam se uklopio u ovaj način rada i svi dojmovi su pozitivni, zaključio je Devetak.

Rijeka - Nogometaši Rijeke u nedjelju 22. rujna od 20 sati dočekuju Šibenik u 7. kolu SuperSport HNL-a u koje, prvi put ove sezone, ulaze kao vodeća momčad lige. Remi s Dinamom pa pobjede protiv Gorice i Neretvanca napunile su samopouzdanjem momčad Radomira Đalovića koja će pred svojim navijačima tražiti peti prvenstveni trijumf.

– Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica protiv suparnika koji igra momčadski, trener Carević je dugo s njima, uz to skupili do sada osvojili i deset bodova. Imaju konstantu jer su zadržali okosnicu momčadi iz druge lige. Mi smo imali nekih ozljeda, ali vjerujem u svoje igrače od kojih, uz pomoć navijača koji su protiv Neretvanca došli u velikom broju i koje ponovo pozivam, očekujem dobru partiju i dobar pristup, rekao je Đalović.

Šibenik je šest od svojih deset bodova ove sezone osvojio na gostovanjima gdje su bili uspješniji i od Osijeka i od Lokomotive.

– Šibenik igra s tri igrača u zadnjoj liniji, dobro se brane, a imaju zanimljive igrače prema naprijed. Imaju Brzog Božića, u sredini Bakića, iskusnog Santinija, pa Zutu koji je bio u Rijeci. Čvrsta su momčad koja zna igrati na rezultat, ali opet mislim da je sve do našeg pristupa koji mora biti pravi. Očekujem zahtjevnu utakmicu u kojoj ćemo tražiti pobjedu i u kojoj će odlučiti detalji na kojima radimo i koje moramo unaprijediti u odnosu na zadnje dvije utakmice. Dobro se brane, kompaktni su i trebat će nam strpljenja, uz kreaciju i individualnu kvalitetu koju moramo koristiti za riješiti neke stvari.

Prisutni mediji pitali su trenera o pobjedi kao najboljoj uvertiri za Jadranski derbi, ali…

– Ne razmišljamo o Hajduku, nama je najvažnija utakmica Šibenik i to je u ovom trenutku naš derbi, naglasio je Đalović.

Iz kuta svlačionice utakmicu je najavio lijevi branič Mladen Devetak.

– Šibenik je čvrsta i agresivna momčad koja je dobro krenula u sezonu. Igramo na domaćem terenu, moramo ući u utakmicu kao i protiv Dinama, a ako bude tako vjerujem da neće biti problema. Moramo biti čvrsti i agresivni, to je preduvjet, rekao je Devetak koji je među Bijele stigao iz Istre 1961.

– U Rijeci sam odlično prihvaćen. Iako nisam prošao pripreme već sam došao dok je trajala Europa brzo sam se uklopio u ovaj način rada i svi dojmovi su pozitivni, zaključio je Devetak.

Konferenciju za medije trenera Radomira Đalovića i braniča Mladena Devetaka pogledajte na poveznici u nastavku.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...