[VIDEO] Rijeka – Real Madrid: 38 godina od povijesne pobjede pod stijenama Kantride

Autor: Marina Pauletić 24.10.2022

wp-content/uploads/2019/10/VIDEO-Rijeka-Real-Madrid-Na-dana%C5%A1nji-se-dan-prisje%C4%87amo-jedne-od-najve%C4%87ih-pobjeda-u-povijes.jpg

Bijeli su tog povijesnog dana svladali Real Madrid s 3:1.

RIJEKA - Prije točno 38 godina, na današnji dan, odigrana je jedna od najvećih utakmica u povijesti Rijeke. Bijeli su na Kantridi, tog povijesnog 24. listopada 1984. godine, svladali veliki Real Madrid 3:1, najtrofejniji klub na svijetu, u okviru 1/16 finala Kupa UEFA.

Veliku večer prekrasnim je golom s 15-ak metara otvorio Adriano Fegic u 30. minuti. Deset minuta kasnije antologijskog ogleda »Rijeke« Srećko Juričić, uputio je s otprilike sredine igrališta svijeću prema gostujućem kaznenom prostoru. Danko Matrljan oslobodio se pratnje legendarnog njemačkog stopera Urlicha Stielikea, primio loptu prsima, a onda udarcem desnicom iz okreta poslao loptu u gornji lijevi kut španjolskog vratara Miguela Angela koji se uzalud ispružio. Ako to nije bilo dovoljno, točku na “i” stavio je Fegic u 58. minuti sjajnim pogotkom iz daljine koji je prošao kroz ruke vratara Reala. Starije generacije i dan danas prepričavaju tih magičnih 90 minuta koje su se odigrale pod stijenama Kantride, a koje su najbolje opisale ove riječi.

– Teško je opisati radost gledalaca ovdje na stadionu, koji ne sjede već su na nogama. Pozdravljaju svoju Rijeku koja igra sjajno i pošteno se odupire uglednom klubu kao što je Real, bile su riječi u prijenosu pokojnog Borisa Mutića, legedne HRT-a, koji je prenosio utakmicu.

Španjolska momčad na kraju je u završnici smanjila na 1:3, a u uzvratu je prošla dalje slavivši 3:0 u utakmici u kojoj su isključena čak tri nogometaša Rijeke! Rijeka nije prošla dalje, ali večer na Kantridi 24. listopada 1984. ostala je zauvijek upisana zlatnim slovima u klupsku povijest.

Za Rijeku su igrali: Mauro Ravnich, Nebojša Malbaša, Boris Tičić, Srećko Juričić, Miloš Hrstić, Borče Sredojević, Nenad Gračan, Adriano Fegic, Dragan Stevanović, Danko Matrljan, Damir Desnica, a u igru su još ušli Davor Radmanović i Nikica Milenković.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...