[VIDEO/FOTO] Rijeka pobijedila Corvinul te se plasirala u treće kolo UEFA Europske lige

Autor: Marina Pauletić 01.08.2024

nk_rijeka_corvinul_europa_liga_2024_drugo__7_

Sljedeći suparnik će im biti švedski Elfsborg.

nk_rijeka_corvinul_europa_liga_2024_drugo__13_

Rijeka – Nogometaši Rijeke danas su na Rujevici pobijedili rumunjski Corvinul Hunedoara 1:0. Gol je zabio Dejan Petrovič te je Rijeka tako izborila treće kolo UEFA Europske lige. Sljedeći suparnik će im biti švedski Elfsborg koji je ukupnim rezultatom 3:0 izbacio moldavski Sheriff. Prva utakmica na rasporedu je u četvrtak, 8. kolovoza na stadionu HNK Rijeka.

Utakmica je počela pritiskom i inicijativom Rijeke od prvoga napada te je u prvih deset minuta Rijeka imala nekoliko dobrih šansi.

rijeka_utakmica

U 5' minuti sjajna kontra Rijeke i velika prilika za Pašalića. Ivanović je povukao pa izbacio Fruka, ovaj poslužio Pašalića koji je pucao na ulasku u 16 metara, ali vratar Corvinula obranio je njegov pokušaj. U nastavku akcije Ivanović je iskosa pucao pored gola. Tri minute kasnije veliku je priliku imao Corvinul – nakon kornera lopta je na drugoj vratnici došla do Manolachea koji je iz vrlo dobre pozicije glavom pucao preko gola. U 10' minuti slijedi nova lijepa akcija Rijeke i odlična prilika. Janković i Čabraja su kombinirali na lijevoj strani pa je ovaj drugi poslao prizemni ubačaj u visini prve vratnice gdje je Fruk skrenuo loptu, ali nedovoljno da bi istu usmjerio u okvir gola. Prvi gol napokon pada u 12' minuti! Ivanović je dobio loptu na širokom prostoru na desnoj strani i prizemnim ubačajem pronašao Dejana Petroviča koji je u ravnini prve vratnice vrhom kopačke krenuo loptu iza vratara Corvinula. Samo minutu kasnije slijedi nova velika prilika, Ivanović je izbacio Jankovića koji je s lijeve strane izašao pred gostujućeg vratara koji je obranio njegov pokušaj.

rijeka_utakmica-64305

U 19' minuti Pašalić se nakon solo prodora izborio za udarac iskosa s desne strane, ali gađao je zamalo preko gola. Petrovič se u 27' minuti okušao u udarcu s 20-ak metara, no otišla je ravno u dobro postavljenog vratara Corvinula. Minutu kasnije Pirvulescu je ubacio s lijeve strane prema Rogeru koji glavom nije kvalitetno uspio zahvatiti loptu. Nakon deset minuta Ivanović je dobio loptu na 18 metara, ali pucao je pored gola. U 41' minuti Pašalić je iz kornera oštro ubacio na prvu vratnicu, Radeljić je skrenuo loptu glavom, ali vratar Corvinula uspio je zaustaviti udarac. Na kraju prvog poluvremena igrala se jedna minuta sudačke nadoknade.

nk_rijeka_corvinul_europa_liga_2024_drugo__3_

Odmah na početku drugog poluvremena, u 47' minuti Rijeka je imala dvije odlične prilike. Ivanović je dao povratnu loptu, ali najprije je prizemni udarac Jankovića obranio Lefter, a onda je odbijenu loptu iz voleja Petrovič poslao zamalo pored gola. Dvije minute kasnije Bus dobiva žuti karton zbog preoštrog starta na Zlomislića te Zlomislić mora van. Na njegovo mjesto stiže debitant Josip Posavec.

rijeka_utakmica-29064

U 60' minuti Neacsa je potegao iz slobodnog udarca s 30-ak metara, ali pored gola. Minutu kasnije Lupu puca s 18 metara iskosa, a Posavec lijepo brani. U 65' minuti Ivanović je dobio dubinsku loptu na lijevoj strani, izborio prostor za udarac pa s 15-ak metara zamalo promašio dalji gornji kut. U 72' minuti Sopić radi dvostruku zamjenu kod Rijeke, umjesto Fruka i Selahija na travnjaku su Bogojević i Banda. Dvije minute kasnije Posavec i Hrezdac su išli na ubačaj s lijeve strane, a veznjak Corvinula pao je nakon duela, a sudac pokazao na jedanaesterac. Bus je namjestio loptu, ali pucao je preko gola. Žute kartone pritom su dobili Posavec i Pašalić.

nk_rijeka_corvinul_europa_liga_2024__27_

Drugi napad Rijeke uslijedio je u 77' minuti. Janković je na kraju završio udarcem, međutim preko gola. Galešić dobiva žuti karton u 78' minuti. Bogojević i Čabraja u 81' minuti lijepo su kombinirali na lijevoj strani, ali udarac Čabraje iskosa otišao je preko gola. U 88' minuti ponovno zamjena kod Rijeke, umjesto Pašalića i Jankovića na travnjaku su Majstorović i Obregon.

rijeka_utakmica-78156

Igralo se deset minuta sudačke nadoknade. U 97' minuti žuti karton dobiva Lefter zbog grubog starta na Obregonu na ulazu na rubu kaznenog prostora. Nakon deset minuta, dodane su još tri minute sudačke nadoknade nakon kojih nije bilo promjene u rezultatu.

pocket icon

Rijeka pobijedila Corvinul i plasirala su u treće kolo UEFA Europske lige

Više sa portala torpedo.media ...