[VIDEO] Startala 9. Nautička regata za krstaše

Autor: Marina Pauletić 07.10.2023

9._nauticka_regata_3.maj-51742

Registrirano je 20 brodova.

Rijeka – Danas je s početkom u 11 sati ispred riječkog lukobrana krenula Nautička regata za krstaše u organizaciji Jedriličarskog kluba „3. Maj“. Jedri se na potezu Riječka luka - Kantrida - uz Molo Longo s vanjske strane - Riječka luka s ciljem ispred Gata Karoline Riječke.

Uz predsjednika Jedriličarskog kluba 3. maj Vojka Goršea, prije starta regate, 20-ak posada pozdravio je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

„Svaka regata, više je od sportskog natjecanja, ona je simbol suradnje, strasti i zajedništva, koje su ključne za uspjeh“, kazao je gradonačelnik Filipović, poželjevši uspješnu regatu, koja je vrijedan kamenčić u procesu otvaranja Rijeke prema moru.

9._nauticka_regata_3.maj

Prva bova oko koje se brodovi okreću postavljena je između Torpeda i 3. maja, a trenutno vodi brod Bella Nostra, Diega Biljana. Što se tiče vjetra, trenutno ga nema, a hoće li se pojaviti predstoji vidjeti.

Nautička regata za krstaše jedna je od tri regate koju organizira Jedriličarski klub 3. maj. Početkom lipnja, odnosno prvi vikend u lipnju organiziraju tradicionalnu dvodnevnu navigacijsku regatu za krstaše na relaciji Rijeka-Cres-Rijeka pod imenom „Primorska regata“. Kraj svibnja i početak lipnja je rezerviran za regatu „Sv. Vid“, a klub organizira i ljetnu Škola jedrenja za djecu od sedam i više godina starosti te za odrasle.

Start regate pogledajte u našem video prilogu.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...