[VIDEO/FOTO] Veliko Europsko kata prvenstvo u Centru Zamet

Autor: Andrea Načinović 15.05.2022

judo_rijeka_2022-97841

Po ocijeni Europske judo unije ovo je jedno od najbolje organiziranih natjecanja.

Rijeka – Tijekom ovog vikenda se u dvorani Centra Zamet održava Europsko kata prvenstvo. Grad Rijeka i Riječki sportski savez ugostili su 230 natjecatelja iz 17 zemalja.

Centar Zamet tako je postao centar europskog judo svijeta tijekom ovog vikenda. Na riječkom tatamiju 222 natjecatelja iz 17 država će traži put prema titulama europskih prvaka, a među njima i 12 hrvatskih imena.

„Judo u Rijeci ima veliki broj aktivnih članova i posebice djece koja su uključena u rad klubova i sama natjecanja. Čast nam je pozdraviti goste iz cijele Europe u našem gradu i ovim prvenstvom nastavljamo s aktivnostima u godini kada smo Europski grad sporta“, rekla je Dorotea Pešić Bukovac, predsjednica Riječkog sportskog saveza.

Kada se govori o katama, jedan od najvećih stručnjaka u svijetu je Slaviša Bradić, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza. „Kate najtočnije prikazuju izvođenje judo tehnika. Ono što je gramatika za neki jezik to je kata za judo“, opisao je Bradić.

Po ocijeni Europske judo unije ovo je jedno od najbolje organiziranih natjecanja te su zadovoljni s postignutim rezultati.

VIDEO

pocket icon

Europsko kata prvenstvo u Centru Zamet

Više sa portala torpedo.media ...