[VIDEO] Vratarski kamp HNK Rijeka: 27 mladih nada treniralo na Rujevici

Autor: Marina Pauletić 24.06.2024

vratari_hnk_rijeka

S polaznicima vratarskog kampa radili su stručni i licencirani treneri.

Rijeka - U trening kampu HNK Rijeka u ponedjeljak 24. lipnja završen je četverodnevni kamp za mlade vratare koji je okupio 27 polaznika u uzrastima od U-8 do U-17. S polaznicima vratarskog kampa radili su stručni i licencirani treneri, a osim rada na samom terenu posebna pažnja posvećena je analizi vratarskih tehnika. Kamp vratara HNK Rijeka pohodili su polaznici iz Austrije, BiH i drugih hrvatskih regija što je razlog za zadovoljstvo voditelja kampa Velimira Radmana.

– Imali smo ideju napraviti kamp za vratare jer se u lokalnim klubovima, čast izuzecima, s mladim vratarima ne radi dovoljno kvalitetno. Danas se bez ozbiljnog rada ne može napraviti puno u sportu pa je cilj ovog kampa i taj da nam ne promakne niti jedan daroviti vratar. Kroz ova četiri treninga, kao i kroz analize pokušat ćemo utvrditi tko i koliko može participirati na razini koju traži HNK Rijeka, istaknuo je Radman.

Kamp je bio koncipiran na način da su polaznici podijeljeni u četiri manje skupine koje su svaki dan radile s drugim trenerom kako bi djeci približili što je više mogućih situacija. Nakon svakog treninga rađene su analize vratara i njihovih tehnika te se kroz video analize ukazivalo što im može pomoći u njihovom vratarskom odrastanju.

S polaznicima su radili treneri vratara u klupskoj školi nogometa Velimir Radman, Marijan Jantoljak, Siniša Ćaleta i Ivan Vargić, u realizaciji kampa pomogao je i Giuliano Popović kao fizioterapeut, Rade Ljepojević koji je odradio veliki posao po pitanju analitike, analize i testiranja, te Goran Kovačević, vratar i kapetan klupske Special Power League momčadi.

Po završetku kampa održano je druženje polaznika, njihovih roditelja i uspješnih vratara Andreja Prskala, Ivora Pandura i Martina Zlomislića koji su odgovarali na pitanja njihovih nasljednika.

U videu pogledajte prilog.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...