[VIDEO] Završnica sezone na Grobniku i Platku, predstavljen prvi Čavle Rally Challenge

Autor: Miroslav Krpan 09.11.2022

cavle_rally_challenge

U dvije skupine sudionika podijeljeno 70-tak posada završnice rallya po prvi put sa startom i ciljem u Čavlima.

Čavle – Grobnički oktanski „medeni mjesec“ kontinuiteta čak pet vikenda u nizu nastavlja se od 11. do 13.studenog kada se održava prvijenac jedne nove manifestacije koju su novinarima u Domu kulture Čavle predstavili organizatori i domaćini, s nadom da će iz godine u godinu izrastati u veliku i prepoznatljivu oktanku priredbu s daleko većim brojem sudionika.

-Prva ideja o svojevrsnom rally show, po ugledu na talijansku Monzu, rodila se prije godinu dana. Sada smo, uz pokrovitelje i partnere u projektu pred realizacijom prvog međunarodnog „Čavle rally Challenge 2022.“, trodnevne manifestacije što će objediniti završnicu ovogodišnjeg Prvenstva Republike Hrvatske i Međunarodnog zonskog Prvenstva Hrvatske u rallyu, ali i na grobničkom automotodromu već tradicionalnu i čestu priredbu „Rally in Circuit Championship“. Na startu očekujemo više od 70 posada iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Mađarske, a svaka se na svojevrstan način konceptom razlikuje. Tako će za PH subotnji program objediti devet brzinaca, prvo stazom Automotodroma Grobnik, potom dionicama na Platku i Gornjem Jelenju, svaka po tri puta. Automotodrom će biti isključiva baza 40-tak posada RiC-a, koji startaju nakon sudionika našeg državnog prvenstva, da bi u nedjelju, vožnjom po stazi, tri puta u kontra smjeru od uobičajenog, zaključili svoj nastup. Posebno nas raduje okupljanje automobila, start i cilj, zabavni program i ugostiteljska ponuda Grobinčćine u samom općinskom centru Čavle, na čemu smo zahvalni domaćinima iz Općine Čavle i Turističke zajednice – kazao je Edi Milokanović, predsjednik Organizacijskog odbora ove rally manifestacije.

Organizator je Autoklub Poreč Motorsport, uz suorganizaciju AKOK Skok racing 1993 iz Gambetića, partneri u organizaciji Automotodrom Grobnik i talijanski suorganizator, dok su pokrovitelji domicilna Općina i TZ.

-Zanimljiva je ovo godine, u proljeće smo na našem području, uključujući Platak, imali WRC, a sad na zalasku sezone relijaši se ponovo vraćaju. Vjerujemo da ćemo u samom centru Čavala, na glavnom mjesnom parkiralištu iza Doma kulture imati zanimljiv sportsko-gastronomsko-zabavni program u petak poslijepodne, uoči samog natjecanja, kao i po završetku u subotu. Uz to domaćini smo i proglašenja sezone rally Prvenstva Hrvatske za 2021. u petak, čiji je nositelj Hrvatski auto i karting savez. Nastojat ćemo da ovo preraste u tradiciju – istakla je Ivana Cvitan Polić, načelnica Općine Čavle. Čavle tako postaju svojevrsni oktanski centar, na čijem se području nalazi i jedina hrvatska svjetski znana i priznata staza.

Sport, gastronomija i zabava

-Ponosni smo na auto moto sport, povijest i kontinuitet zbivanja što se odvijaju na našem području. Kao i obično, i u ovu će se manifestaciju uključiti brojni dionici i udruge s Grobinčćine, poput Udruge Palentar, a gastronomska ponuda zadovoljit će i najprobirljivije. Bit će palente kumpirice, grobniškog gulaša i širokog spektra drugih delicija. U zabavnom dijelu nastupa DJ Macola – kazala je Rea Čargonja, direktorica TZ Općine Čavle.

Talijanski partner Achille Guerrera prvu je manifestaciju, znanu kao Rally Ronde, organizirao na Automotodromu još davne 1995.godine. Nije gubio vjeru, podržan od svih struktura Automotodroma, da bi danas s ponosom isticao prijateljstvo, suradnju i objedinjavanje ove s još većom manifestacijom za koju je uvjeren da će kroz nekoliko godina postati respektabilna i daleko sadržajnija, zahvaljujući hrvatskim suradnicima.
Zadovoljstvo novim sadržajem nije krio niti Robert Žiković, predsjednik Uprave Automotodrom Grobnik d.o.o. želeći da se već ovom prvom manifestacijom osnaži partnerstvo suradnje domaćih i inozemnih organizatora, kako bi se dobilo na masovnosti i kvaliteti.

U okviru bodovanja Prvenstva Hrvatske i Međunarodnog zonskog prvenstva Hrvatske sudjelovanje je najavilo 30 posada. Oni najbolji borit će se i za naslove ovogodišnjih prvaka, tako da „fajt“ na stazama neće izostati. Petak je od 8 do 13,30 sati rezerviran za verifikaciju posada i tehnički prijam automobila u Domu kulture i njegovu zaleđu,slijedi od 15 do 15,45 sati Shakedown na stazi Automotodroma Grobnik, te od 16,45 sati okupljanje svih vozila na parkiralištu u centru Čavala uoči ceremonijalnog starta koji je zakazan u 18 sati. Od 19,30 sati večera je dobrodošlice za sve sudionike, kada će istovremeno biti i svečano proglašenje sezone 2021.godine.

Subotnji program kreće od 8,36 sati prvim brzincem na stazi, potom BI Platak i nastavak na BI Gornje Jelenje. I tako tri puta, sve do ciljne rampe, ponovo u Čavlima u 16 sati. Vozi se itinererom dugim 157,04 km, od čega na devet brzinaca otpada 75,18 km.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...