[VIDEO] Željko Sopić: Dosadašnji rad želimo podići na višu razinu

Autor: Marina Pauletić 20.06.2024

zeljko_sopic-56074 Foto: arhiva

Prvi dio priprema bit će u Rijeci od 20. lipnja do 7. srpnja.

Rijeka - Nogometaši Rijeke prvim treningom u svom kampu u četvrtak od 19 sati počet će pripreme za natjecateljsku sezonu 2024./2025. Prva sužbena utakmica na rasporedu je 25. srpnja kada će u 2. pretkolu UEFA Europske lige gostovati kod mađarskog Paksija ili rumunjskog Corvinula.

Prvi dio priprema bit će u Rijeci od 20. lipnja do 7. srpnja i u tom periodu bit će odigrane dvije pripremne utakmice (Koper 29. lipnja i Primorje Ajdovščina (6 srpnja), dok će onaj središnji biti u austrijskom Schladmingu gdje će Bijeli odigrati četiri pripremne utakmice (Nyiregyhaza 10. srpnja, Karlsruher 13. srpnja, RB Salzburg 17. srpnja, dok za 18. srpnja treba definirati suparnika).

Uoči početka priprema medijima je na raspolaganju bio trener Željko Sopić.

– Pred nama je pet tjedana priprema, planiramo odigrati dvije utakmice u Rijeci i četiri u Schladmingu. Imamo više vremena pa ćemo uigravati neke nove opcije, ali ono što smo radili proteklih devet mjeseci pokušat ćemo podići na višu razinu kao i raditi na fizičkoj pripremi. Nadam se da ćemo se vrlo brzo ekipirati, nekim igračima smo dali slobodno nekoliko dana više budući da su igrali za svoje reprezentacije i oni se priključuju 25. lipnja, dok povratak Pjace i Pašalića ovisi o tome do kada će se zadržati na Europskom prvenstvu. S obzirom na suparnike, kvalitetu terena i sve ostalo što zadovoljava naše potrebe odlučili smo se za Schladming. Morat ćemo ozbiljno krenuti i što bolje se spremiti jer računam da nas od 25. srpnja pa do početka rujna 11 utakmica, rekao je Željko Sopić.

Popis igrača za prvi trening: Martin Zlomislić, Aleksa Todorović, Matko Kramer (vratari), Bruno Bogojević, Franjo Ivanović, Toni Fruk, Dejan Petrovič, Niko Janković, Jorge Obregon, Momo Yansane, Marijan Čabraja, Niko Galešić, Bruno Goda, Lindon Selahi, Danilo Veiga, Ivan Smolčić, Duje Dujmović, Silvio Ilinković, Andro Babić, Bruno Burčul, Niko Vučetić, Lovro Kitin, Roko Valinčić, Jakov Bilajac, Noel Jakac, Šimun Butić, Jakov Katuša.

Naknadno će se momčadi priključiti igrači koji su u lipnju imali utakmice svojih reprezentacija (Stjepan Radeljić, Emmanuel Banda i Veldin Hodža), odnosno povratnici s posudbi kojima su kasnije završila prvenstva (Nais Djouahra i Niko Gajzler), a tek će se definirati termin priključivanja Marka Pjace i Marca Pašalića.

Cijelu konferenciju za medije pogledajte na poveznici u nastavku.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...