[VIDEO] Željko Sopić: Za ovaj grb moramo dati sve od sebe

Autor: Marina Pauletić 25.07.2024

nk_rijeka_nk_dinamo_sopic Foto: ilustracija

Smolčić i suigrači upoznati su s kvalitetama rumunjske momčadi.

Rijeka - Nogometaši Rijeke odradili su trening na gradskom stadionu u Sibiu uoči utakmice 2. kola UEFA Europske lige u kojem će im suparnik biti Corvinul iz Hunedoare. Corvinulu to nije domaći travnjak, budući da je njihova Hunedoara udaljena 130 kilometara, već svoje utakmice ovdje igra rumunjski prvoligaš Hermannstadt. Prima 12363 gledatelja, otvoren je u prosincu 2022. godine, a koštao je nešto manje od 33 milijuna eura.

– Stadion i travnjak su na razini Lige prvaka, naše je samo da istrčimo i za ovaj grb damo sve od sebe. Palo je i malo kiše pa će biti lakše igrati, rekao je Željko Sopić, trener nogometaša Rijeke koji su mogli biti zadovoljni uvjetima koji su ih dočekali u Sibiu.

Vremenski uvjeti sličniji su Velikoj Britaniji nego Rumunjskoj, tijekom srijede je u nekoliko navrata padala kiša pa iako su specijalizirane aplikacije pokazivale 26 stupnjeva Celzijevih u zraku u trenucima kada bi se sunce sakrilo iza oblaka oblačili su se dugi rukavi.

Za Bijele, koji će u četvrtak u novoj sezoni “debitirati” u gostujućoj garnituri dresova, značit će to i određeno olakšanje nakon bijega s kvarnerskog sunca. Ipak, u Rumunjsku nismo došli na izlet pa će jedino važno biti ono što će Rijeka pokazati u četvrtak od 19 sati (prijenos utakmice je na MaxSport 1).

– Kompletirali smo se, igrači koji zadnjih osam, devet dana nisu bili s nama ušli su u trening, atmosfera je jako dobra i sada to treba prenijeti na teren, kaže trener Rijeke.

Željko Sopić je previše iskusan trener da bi ga zavarao drugoligaški status našeg suparnika.

– Znamo da svi hrvatski predstavnici osim Dinama imaju problema s ulaskom u grupnu fazu europskih natjecanja. Igramo protiv rumunjskog drugoligaša, ali pobijedili su Paksi s 4:0 u gostima, a riječ je o mađarskom viceprvaku i osvajaču Kupa, to treba respektirati. Vjerujem maksimalno u svoju momčad, od prve minute moramo nametnuti svoj ritam i onda će sve biti puno lakše.

Sopićeva produžena ruka na travnjaku i u svlačionici je kapetan Ivan Smolčić.

– Atmosfera je dobra kao i uvijek, optimistični smo, veselimo se utakmici i jedva čekamo da sve to krene, rekao je desni branič Rijeke.

Smolčić i suigrači upoznati su s kvalitetama rumunjske momčadi.

– Radi se iskusnoj momčadi koja je lukava, koja je kvalitetna u prekidima. Imaju odličnog napadača, brza krila i s tom osovinom kreiraju brze kontre i polukontre. Pripremali smo se za takav način igre i nadam se da ćemo sve zahtjeve kvalitetno odraditi.

Prednost Rijeke trebale bi biti i utakmice poput one s Lilleom prošle sezone.

– Utakmice poput one s Lilleom pomažu, igrali smo već bitne i velike utakmice. Znamo da Europa ništa ne prašta pa i u ovom ispitu moramo biti na nivou, zaključio je kapetan Rijeke.

Kadrove i izjave s prvog treninga nogometaša Rijeke pogledajte u nastavku.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...