[VIDEO] ŽRK Zamet nakon dva uspješna gostovanja s maksimalnim učinkom ove nedjelje dočekuje Trešnjevku

Autor: Marin Aničić 21.09.2024

zrk_zamet_2024_najava

Nakon dva uspješna gostovanja s maksimalnim učinkom, ekipa se vraća na domaći teren u nadi da će nastaviti pozitivan niz.

Rijeka - Ženski rukometni klub Zamet održao je konferenciju za novinare u VIP salonu Centra Zamet, na kojoj su predstavljeni planovi za nadolazeću sezonu, uključujući nastavak uspješnih gostujućih nastupa i inicijative za razvoj mladih igračica. Predsjednica kluba, Iva Lesjak, pozvala je navijače da podrže ekipu na prvom domaćem kolu protiv Rukometnog kluba Trešnjevka, koje će se održati 22. rujna u 20 sati u Centru Zamet.

Nakon dva uspješna gostovanja s maksimalnim učinkom, ekipa se vraća na domaći teren u nadi da će nastaviti pozitivan niz.

"Klub je posljednjih godina ostvario značajan napredak, posebno u radu s mladim igračicama. Želimo stvoriti poticajno okruženje koje će omogućiti našim sportašicama da se razvijaju i napreduju," izjavila je Lesjak. Ove sezone, klub je uključen i u projekt "Vrtko," inicijativu Hrvatskog rukometnog saveza koja ima za cilj približiti rukomet djeci vrtićkog uzrasta. Jedan od ključnih fokusa konferencije bio je angažman mladih sportašica. Klub je najavio dane otvorenih vrata tijekom rujna, gdje će djevojčice imati priliku upoznati se s rukometom i možda započeti svoju sportsku karijeru. Sve zainteresirane mogu se javiti u tajništvo kluba za više informacija. Glavni trener seniorki, Josip Štokić, osvrnuo se na pripreme koje su započele krajem srpnja, naglasivši kako zbog odsutnosti nekih igračica nisu bile u potpunosti odrađene. Unatoč tome, vjeruje da će ekipa rasti kroz sezonu. "Iako pripreme nisu bile potpune, vjerujem da će igračice iz utakmice u utakmicu podizati formu i prikazivati bolju igru," optimistično je poručio Štokić. Igračica Stefani Troskot nadovezala se na trenerove riječi, naglasivši kako se već u prvoj utakmici vidjelo da nisu trenirali u punom sastavu, ali i da je u drugom kolu zabilježen značajan napredak. "Prva utakmica je pokazala naše slabosti, no brzo smo napredovali. Nadamo se da će forma nastaviti rasti," dodala je Troskot. Ana Debelić Šestan istaknula je da očekuje tešku i neizvjesnu utakmicu protiv Rukometnog kluba Trešnjevka, koji se ove sezone vratio u natjecanje. "Sigurno će biti uzbudljiv dvoboj. Pozivamo navijače da nas podrže u što većem broju," poručila je Debelić Šestan. Predstavnici ŽRK-a Zamet završili su konferenciju pozivom medijima i navijačima da zajedno doprinesu promociji i razvoju rukometa u Rijeci na prvoj domaćoj utakmici, 22. rujna, u Centar Zamet, u 20 sati.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...