[VIDEO/FOTO] U sklopu Europskog tjedna vrijednosti riječkim mališanima predstavljene vrijednosti koje promovira judo

Autor: Marina Pauletić 28.09.2023

judo_vrijednosti_-39041

Judo promovira vrijednosti koje se temelje na poštovanju.

Rijeka – Danas je u dvorani Centra Zamet u sklopu Europskoj tjedna judo vrijednosti, koji se pak održava u sklopu Europskog tjedna sporta predstavljen judo te duboke vrijednosti koje ovaj drevni sport promovira.

Stotinjak mališana iz Osnovne škole Kantrida imalo je priliku vidjeti posebne demonstracije i vježbe kojima im je približen judo kao sport te kao sustav vrijednosti.

judo_vrijednosti_

„Judo nije samo sport. Judo vas uči boljem životu i poštivanju starijih, roditelja, nemoćnih, vaših prijatelja. Uči vas mirnijem, zdravijem i dužem životu te poštivanju onih vrijednosti koje nam je priroda podarila i koje ne smijemo zaboraviti. Judo vas može kroz život voditi na puno ljepši, mekši i bolji način. Učite judo“, kazao je predsjednik Judo kluba Rijeka, Leonardo Bressan.

judo_vrijednosti_-06827

Jedan od najvažnijih trenutaka bio je dolazak specijalnog gosta, japanskog judoke Shunsuke Mukai (向井俊輔), koji je djeci predstavio japansku kulturu kroz tradicionalnu vještinu izrade origamija. Navedeno je iskustvo omogućilo djeci da bolje razumiju kulturne aspekte Japana i steknu dublji uvid u judo kao dio japanske tradicije.

Programu se pridružila i Policijska uprava koja je na informativnom pultu prezentirala promotivne bedževe i letke protiv vršnjačkog nasilja, zlouporabe droge i fair play navijanja na sportskim događanjima.

VIDEO

pocket icon

Riječkim mališanima predstavljene vrijednosti koje promovira judo

Više sa portala torpedo.media ...