Više od 200 triatlonaca nastupilo na Prvenstvu Hrvatske u Kostreni

Autor: Nikola Cvjetović 25.06.2023

Prvenstvo_Hrvatske_u_supersprint_triatlonu_2023_2_-_TK_Rival_-_SVEN_MARENKOVIC

Po jakoj buri u subotu je održano PH u supersprint trialonu. Natjecanje će se pamtiti i po tome što prošlogodišnji pobjednici Nika Rimaj i Gabriel Barac iz opravdanih razloga nisu niti došli braniti svoju titulu pa su tako priliku za osvajanje titule dobili Željka Šaban Milišić iz TK Swibir u ženskoj i Adrian Žgaljić iz TK Zrinski u muškoj konkurenciji koji su postali novi prvaci Hrvatske.


Kostrena - Nakon prošlogodišnjeg rujanskog izdanja Prvenstva Hrvatske u supersprint triatlonu i olujnog juga, ovogodišnje lipanjsko izdanje ostat će zapamćeno po jakoj buri. Vjetar je remetio planove organizatorima na kopnu i moru kao i natjecateljima "guravši ih sa staze" pa je i samo natjecanje kao i proglašenje pobjednika održano više od sata kasnije nego je to bilo planirano.

Prvenstvo_Hrvatske_u_supersprint_triatlonu_2023_5_-_TK_Rival_-_PETAR_MATKOVIC

Natjecanje će se pamtiti i po tome što prošlogodišnji pobjednici Nika Rimaj i Gabriel Barac iz opravdanih razloga nisu niti došli braniti svoju titulu pa su tako priliku za osvajanje titule dobili Željka Šaban Milišić iz TK Swibir u ženskoj i Adrian Žgaljić iz TK Zrinski u muškoj konkurenciji koji su postali novi prvaci Hrvatske.

Prvenstvo_Hrvatske_u_supersprint_triatlonu_2023_1_-_TK_Rival_-_SVEN_MARENKOVIC


Pred 200-njak gledatelja i isto toliko natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije najbrže u sveukupnoj konkurenciji bile su Željka Šaban Miličić s vremenom 38:55, Ana Lučić također TK Swibir na 2. mjestu i Aurora Valinčić iz kluba organizatora TK Rival, na 3. mjestu. Kod juniorki najbrža je bila Aurora Valinčić s vremenom 40:07, zatim Anja Kavić TK Maksimir na 2. mjestu i Roza Šporčić iz istog kluba na 3. mjestu.

Prvenstvo_Hrvatske_u_supersprint_triatlonu_2023_3_-_TK_Rival_-_PETAR_MATKOVIC


U sveukupnoj konkurenciji muškaraca najbrži je bio Adrian Žgaljić s vremenom 34:53, zatim Marin Stipčević TK Zrinski na 2. mjestu i Vito Obrovac iz istog kluba na 3. mjestu. Među juniorima najbrži je bio Marin Stipčević TK Zrinski na 1. mjestu s vremenom 34:59, zatim Vito Obrovac na 2.mjestu i Tin Karlović iz istog kluba na 3. mjestu. U timskom dijelu natjecanja 1. mjesto među triatlonkama pripalo je ženama TK Swibira, druge su bile triatlonke iz TK Maksimira, a treće iz TK Pule.

Prvenstvo_Hrvatske_u_supersprint_triatlonu_2023_4_-_TK_Rival_-_PETAR_MATKOVIC


Najbrži muški triatlonski timi bili su muškarci iz TK Zrinskog, drugi su bili TK Maksimir, a treći domaći iz TK Matulji, predvođeni legendarnim riječkim triatloncem Domagojem Paukovićem.

Veseli veliki odaziv djece, njih preko 50, nastupilo je u raznim starosnim kategorijama između 5 i 15 godina uz doajene hrvatskog triatlona Zvonimira Tumpića (75), Teodora Pichlera (70) i Zlatka Sira (65). Osim triatlonskih utrka u Kostreni se prvi puta trčao supersprint run, utrka od 3,2 km u kojoj je pobjedu odnio riječanin Alen Matovina AM Runners ispred Ivana Vuletića iz AK Kvarnera i Dražena Marelje iz Rivala.

U sjajnoj atmosferi kostrenske MeGuste osvajače najboljih mjesta bogato su nagradili sponzori i partneri natjecanja: LaPrimafit, Keindl Sport, Istarska Pivovara, Super Heraw, Natural Wealth, Dezinsekcija, Bross, Općina i Turistička zajednica općine Kostrena, a utrku su podržali i Primorsko-goranska županija, Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, Zavod za hitnu medicinu PGŽ-a, MeGusta Beach Food & Bar, ACI, Dezinsekcija Rijeka, Bross, Pestic Kraljevica, RaceBase Pro, KD Kostrena, DVD Kostrena, Supermajice Rijeka, hrabra biciklistkinja Ivona Pierobon koja je natjecatelje vodila stazom do cilja te mnogi drugi koji su pridonijeli uspješnoj organizaciji.


Rival se zahvaljuje svim partnerima i sponzorima te volonterima utrke koji čine njezinu dušu pa natjecateljima zahtjevne sportske dane na suncu poput jučerašnjega čine malo lakšim.

Prvenstvo_Hrvatske_u_supersprint_triatlonu_2023_6_-_TK_Rival_-_PETAR_MATKOVIC-2


"Kostrena se još jednom dokazala kao vrhunsko odredište za sportski turizam i organizaciju sportskih događaja državnog ranga. Toplo more, dobro održavane prometnice za bicikliste i šetnice okružene borovima idealno su okruženje za triatlonce, a vjerujemo i druge sportaše. Preostaje nam samo obećanje vratiti se ponovno za godinu dana i sve ponoviti, nadamo se uz manje vjetra" - poručuju nam iz riječkog Rivala, a do tada čekaju nas brojne važne triatlonske utrke, među njima prva već danas na kojoj će se Rivalov Gabriel Barac pokušati dokopati prve europske medalje za Hrvatsku triatlon reprezentaciju u austrijskom Welsu, druga 1.7. na Preluci u organizaciji TK Matulji, a ostale tijekom ljeta u Osijeku, Splitu i drugim Hrvatskim gradovima."

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...