Visoka pobjeda protiv Gorice, bijeli nadigrali vodeću ekipu slovenske lige

Autor: Nikola Cvjetović 19.01.2022

hnk_rijeka-12057

Rijeka je povela već na samom otvaranju utakmice u prvoj minuti.

Umag - Nogometaši Rijeke pobijedili su ND Gorica 4:0 u trećoj pripremnoj utakmici odigranoj na igralištu Stella Maris u Umagu. Bijeli su od prve minute diktirali tempo igre protiv vodeće momčadi slovenske druge lige i rezultat je na kraju mogao biti i uvjerljiviji. Rijeka je povela već na samom otvaranju utakmice u prvoj minuti. Obregon je prvo pritisnuo zadnju liniju, vratar Gorice ispucao je loptu, a Tomečak u skoku vratio glavom za Obregona koji je izbio sam pred gol i poentirao – 1:0. U četvrtoj minuti Vuk je proigrao Abassa koji je ubacio, ali Obregon nije dobro zahvatio loptu. Gorica je prijetila u 11 minuti, Baruc je presjekao jednu loptu i sjurio se prema golu, ali Zlomislić je odličnom reakcijom sačuvao mrežu.

Rijeka je nastavila napadati, udarac glavom Obregona (18′) nije predstavljao opasnost, dok je efektan udarac Velkovskog (24′) nakon ubačaja iz kuta obranio vratar Gorice. U nastavku akcije Vuk se izborio za poziciju u kaznenom prostoru, ali njegov udarac je blokiran. Drugi gol stigao je u 29. minuti. Pavičić je dugom loptom izbacio Abassa koji ju je sjajno primio i gurnuo u prostor, a Mariniču nije preostalo ništa nego da ga sruši. Vuk je preuzeo odgovornost s bijele točke – 2:0.

U 33. minuti Vekićev udarac obranio je Zlomislić, a zatim je uslijedio treći gol Rijeke. Velkovski je odigrao dugu loptu, obrana Gorice nije najbolje reagirala, Vuk se sjurio prema golu i poentirao – 3:0. U samoj završnici prvog dijela udarac Abassa (44′) otišao je preko grede. Rijeka je odlično otvorila drugi dio, u 47. minuti dva udaraca Murića u kaznenom prostoru zapela su u bloku, a ni udarac Princea nije bio precizan. Tri minute kasnije Murić je ubacio, Krešićev udarac glavom otišao je pored gola. U 52. minuti Prince je lijepo proigrao Murića koji je “vagao” obranu i na kraju pucao, malo je nedostajalo da lopta završi u mreži. Uslijedili su udarci Vučkića (60′) i Murića na asistenciju Vučkića (67′), ali rezultat se nije mijenjao. Na drugoj strani Prskalo je ukrotio udarac Pelikonje (70′), dok je Rijeka veliku priliku imala u 72. minuti. Murić je ubacio, ali Vučkić iz blizine nije pucao dovoljno jako. Konačan rezultat postavljen je u 77. minuti. Murić je ponovo “vagao” obranu Gorice u kaznenom prostoru, ali ovoga puta lopta je završila u mreži – 4:0. Rijeka je do kraja imala još jednu veliku priliku. Simčić je odnio loptu braniču Gorice, sjurio se prema golu, ali nije uspio kvalitetno pucati.

Rijeka – Gorica 4:0
Pripremna utakmica: Rijeka – Gorica 4:0 (3:0)
Igralište SC Stella Maris
Sudac: Daniel Starčević (Pula). Strijelci: 1:0 Obregon (1′), 2:0 Vuk (29′-11m), 3:0 Vuk (35′), 4:0 Murić (77′).

RIJEKA: Zlomislić (od 46′ Prskalo), Krešić (od 62′ Djibrilla), Velkovski (od 46′ Lepinjica), Galović (od 62′ Dujmović), Tomečak (od 46′ Bušnja), Liber (od 46′ Selahi), Pavičić (od 62′ Simčić), Merkulov (od 46′ Ampem), Abass (od 46′ Murić), Vuk (od 46′ Vučkić), Obregon.

GORICA: Likar, Gomizelj, Agić, Cerovec, A. Marinič, Frešer, Baruca, Marc, L. Marinič, Krajnc, Vekić. Još su igrali: Radikon, Podgornik, Korošec, Mevlja, Laščak, Prodanović, Hrka, Ahmetaj, Leban, Velikonja, Zukanović.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...