Zamet najavio početak nove sezone

Autor: Sanja Tumara 05.09.2024

zamet_press_lukanovic_jovanovic_cupic_2024

„Sljedeći korak je stabilizacija kluba kako bismo u trećoj i četvrtoj godini, kada slavimo 70. obljetnicu RK Zamet, bili među tri najbolje ekipe u Hrvatskoj“, istaknuo je predsjednik Kluba Željko Jovanović.

Rijeka – Rukometni klub Zamet u novoj natjecateljskoj sezoni povratnik je u najviši rang hrvatskog rukometa. Novu sezonu najavili su na konferenciji za medije predsjednik RK Zameta Željko Jovanović, član Uprave Ivica Lukanović i sportski direktor RK Zameta Aleksandar Čupić.

”Rad Uprave je timski, baš kao i igra naših rukometaša. Upravo ta sinergija između igrača, trenera i Uprave dovela nas je do povratka u Paket24 Premijer ligu, što je bio naš prvi cilj. Sljedeći korak je stabilizacija kluba kako bismo u trećoj i četvrtoj godini, kada slavimo 70. obljetnicu RK Zamet, bili među tri najbolje ekipe u Hrvatskoj“, istaknuo je Jovanović. „Prošla sezona pokazala je da smo prejaki za Prvu ligu Jug, ali da moramo dodatno ojačati za Premijer ligu, što smo i učinili u svim segmentima – sportskom, organizacijskom i financijskom. Vratili smo Vedrana Babića, stručnjaka za organizaciju, koji je u Rijeci i šire, vjerujem, bez premca. Pozivam sve Riječanke i Riječane da nas podrže na utakmicama RK Zamet i stvore obiteljsku atmosferu na utakmicama, inspirirajući mlade da se bave sportom i rukometom.”

”Bilo je tužno gledati Zamet u drugom rangu natjecanja, ali smo se zaista potrudili i igrači su napravili svoj posao i tu smo gdje jesmo, ponosni što smo se vratili na pravi put. Ne želimo se puno osvrtati unatrag, ali moramo istaknuti ključnu podršku koju smo imali od Grada Rijeke i Županije, posebno u najtežim trenucima“, dodao je Ivica Lukanović. „Naš je cilj ove sezone ispuniti dvoranu te smo pripremili i godišnje ulaznice za gledatelje i pozivamo ih da nam na taj način postanu partneri i uključe se u novu sezonu. Ono što nam slijedi u stabilizaciji je stavljanje većeg naglaska na mlađe kategorije. Usmjerit ćemo se na razvoj mladih igrača kako bismo 70. obljetnicu dočekali kao ozbiljan i kompletno ustrojen klub.”

Nadovezao se i sportski direktor Aleksandar Čupić:

”Prošlogodišnji cilj povratka u Paket24 Premijer ligu uspješno smo ostvarili. Ove godine fokusirali smo se na pojačanja dovođenjem pet novih igrača, a sigurno treba istaknuti Luku Mrakovčića koji je nastupao za brojne velike klubove. Pripreme su odrađene kvalitetno i vođene su prema programu Balta teama i trenera Matea Hrvatina, a posljednji ciklus odradili smo u Novalji, u hotelu Olea, što je svojevrsni team building koji je jako bitan da se igrači povežu. Smatram da u narednoj fazi moramo stabilizirati i riješiti školu rukometa. To nam je ključni zadatak u narednom razdoblju. Trebamo organizirati trenerski dio i omasoviti školu rukometa kako bismo osigurali razvoj kvalitetnih igrača i u budućnosti.”

Zamet prvenstvo započinje gostujućom utakmicom protiv ekipe Sesveta, a u klubu već danima traju pripreme za prvu domaću utakmicu u kojoj Zamet dočekuje ekipu Poreča. Iz Zameta najavljuju zanimljiv uvod u sam početak utakmice 2. kola Paket24 Premijer lige, uz atraktivne produkcijske i scenografske elemente.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...