Završnica sezone ocjensko-spretnosnih vožnji, u Dubrovniku odluka o prvacima

Autor: Miroslav Krpan 11.11.2022

Filip_Agic__AMK_Zanatlija_ Filip Agić (AMK Zanatlija, snimio: organizator)

Konkurencija 31 vozačice i vozača iz devet klubova, u dva završna natjecanja sezone, iznjedrit će nove prvake i pobjednike ocjensko-spretnosnih vožnji.

Dubrovnik – Završila je sezona bodovnih natjecanja Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu, automobilizmu na kružnim i brdskim stazama, autocrossu, kronometar vožnjama, a sad je red na ocjensko-spretnosnim vožnjama. Dubrovnik je domaćin, a Autoklub Ragusa Racing iz Mokošice organizator dvodnevnog programa u subotu i nedjelju, kada se trećim i četvrtim natjecanjem zaključuje ovogodišnje Državno prvenstvo ponajboljih „tehničara“, kako zovu vozačice i vozače u natjecanju među čunjevima i improviziranim zadanim garažama.

Pod nazivom „3. i 4. OSV DBK – Nagrada Ragusa Racinga 2022.“, na poligonu Luke Dubrovnik d.d., Obali Ivana Pavla II, kroz pet ispita spretnosti svakog dana, a u bodovanju dva zasebna natjecanja odlučit će se gotovo svi pobjednici ukupnog poretka, klasa i posebnih konkurencija juniora, vozačica i klupskih ekipa. Za svaki je dan prijavljeno po 31 vozačica i vozač iz devet klubova, a ove su godine, na tek dva održana natjecanja u Mičevcu i Našicama, rezultati toliko bodovno izjednačeni, da je teško predvidjeti bilo favorite, bilo pobjednike.

Među prvom petoricom ukupnog poretka tek je po bod razlike, a u Dubrovnik kao vodeći stiže Domagoj Frljak (AK Dugo Selo). Slijede ga Marko Palijan (AK Dubrava Zagreb), Dario Merlić i Filip Agić iz AMK Zanatlija Zagreb, te Saša Čaklović (AKK DS Racing Prelog). Po jednu generalku ove su sezone osvojili Čaklović i Agić, uz loš preostali nastup, dok naslov državnog prvaka iz 2021. brani Merlić. Tko bude spretniji, brži, ali i sretniji, u nedjelju navečer ponosit će se titulom državnog prvaka bazične automobilističke discipline u okviru raspisa Hrvatskog auto i karting saveza.

Tek nešto izvjesnija situacija je u klasi najdužih automobila više od 4.000 mm u kojoj s dvije pobjede vodi jedan od veterana Marko Palijan, dok je među juniorima lider Dario Merlić. Najviše šansi za novi ekipni naslov ima višestruki prvak AK Dugo Selo, a za tron sezone još se bore Zanatlijaši i Preložani.

U sklopu programa OSV-a, na istom će se prostoru, svakog dana od 8,30 do 11 sati održati i promocija Karting slaloma, nove discipline karting sporta koja je privukla znakovitu pažnju mladih na prvim predstavljanjima u Našicama i Virovitici. Nositelj ovog dijela dubrovačkog programa je Odbor za karting sport HAKS-a.

Automobilisti će se u subotu na verifikaciji i tehničkom prijamu okupiti od 8 do 9,45 sati, dok prva vožnja kreće od 11 sati. Proglašenje najuspješnijih predviđa se oko 16,30 sati. Istim rasporedom slijedi i nastavak u nedjelju 13.studenog. Vozačicama i vozačima klubova Dalmacije natjecanja se boduju i za Prvenstvo Regije Jug HAKS-a.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...