ZOI: Zbog graničnog nalaza testa Riječanka Lea Jugovac ostala bez olimpijskog debija u snowboardu

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 05.02.2022

Lea_Jugovac-80412

Misija HOO-a u Pekingu provjerava okolnosti uslijed kojih je došlo do izostanka premijernog nastupa hrvatske snowboardašice.

Rijeka - Hrvatska snowboardašica, Riječanka Lea Jugovac, koja je u noći s petka na subotu po hrvatskom vremenu kao prva od naših predstavnika trebala nastupiti na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, nije se pojavila na startu natjecanja discipline slopestyle, objavio je HOO.

Budući da joj je nalaz testiranja na koronavirus graničio s pozitivnim, podvrgnuta je novom testiranju, što se pretvorilo u gotovo cjelonoćno čekanje rezultata. U takvim okolnostima bilo je gotovo nemoguće stići i na natjecanje koje joj je trebalo predstavljati olimpijski debi.

"Nažalost, morala sam propustiti nastup u slopestyleu jer sam jučer dobila obavijest o pozitivnom testu, a obzirom da se radilo o granično pozitvnom testu, morala sam se ponovno testirati. Na veliku žalost, osim što sam propustila ceremoniju otvaranja Igara, došlo je do toga da sam morala propustiti i svoj nastup. Ta procedura se toliko oduljila da sam od osam sati navečer bila izolirana i tek sam u ranim jutarnjim satima stigla u Olimpijsko selo, udaljeno gotovo četiri sata vožnje od Pekinga. Budući da sam spavala samo nekoliko sati nakon te burne i stresne noći, procijenjeno je da je nemoguće odraditi nastup na željenoj razini", pojasnila je Lea Jugovac, završivši izjavu u optimističnom tonu:

"Rezultat novog testa bio je negativan, što je dobro jer se mogu usmjeriti na svoj sljedeći nastup - 14. veljače u big airu."

Misija HOO-a u Pekingu provjerava okolnosti uslijed kojih je došlo do izostanka premijernog nastupa hrvatske snowboardašice.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...