Srednjoškolci traže zatvaranje škola: ‘Nije na strah za naše zdravlje, nego za naše starije’

Samovoljno ćemo prestati ići u škole, jer nas je strah za vlastitu sigurnost i sigurnost naših najbližih, stoji u apelu učenika.

Rijeka – Učenici srednjih i osnovnih škola Primorsko-goranske županije, odnosno barem dio njih, smatraju kako bi zbog povećanja broja oboljelih od bolesti COVID-19 trebalo zatvoriti školske zgrade, a nastavu preseliti online.

Inicijativa koja ističe kako ima podršku velikog broja školskih kolega apelirala je na odgovorne kako bi ih poslušali i očuvali sigurnost najbližih.

– Apeliramo na vladajuće da zatvore školske ustanove dok se pandemija ne smiri i brojke oboljelih ne postanu manje. Nije nas strah za naše zdravlje, jer ćemo mi vjerojatno s lakoćom prebroditi eventualnu zarazu ovom bolesti. Strah nas je za sve one starije od nas, one koji su brinuli o nama dok se nismo barem djelomično osamostalili. Sada mi trebamo pomoći njima i svakako se potruditi da izlaganje ovoj bolesti bude doista minimalno! Naveći rizici su upravo školske ustanove i put do njih. Prepun je autobus nepoznatih ljudi,doista prepun. Nose se maske, ali često nepravilno, razmak se nikako ne može održati jer je autobus jednostavno prenatrpan učenicima koji iz raznoraznih krajeva kreću prema školama. Ovim putem još jednom molimo i apeliramo na vlasti da učenje prijeđe na online varijantu, jer je prevelik rizik. Spremni smo organizirati neulazak u školske ustanove i na taj način čekati da vlasti popuste. Samovoljno ćemo prestati ići u škole, jer nas je strah za vlastitu sigurnost i sigurnost naših najbližih, stoji u apelu učenika.