STEP RI organizira COOPower finals

STEP RI organizira COOPower finals

arhiva

Reuse Design Centar, Mobilna Učionica, OMNI Akademija, RediGo, skil.ls, Sensible i Upcycle the world su timovi koji su prošli dva kruga kvalifikacija kroz virtualne COOPAthone.

Rijeka – STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, 16. lipnja  organizira COOPower  finals, završni online događaj u sklopu projekta COOPower koji nas vodi kroz temu društvenog poduzetništva i zadrugarstva: od uvida u dostupne izvore financiranja, preko prikaza dobrih praksi pa do velikog nacionalnog završnog natjecanja društveno odgovornih ideja.

„Projekt COOPower i ideje koje su se razvile nam pokazuju da mladi imaju jaku želju za pokretanjem društvenih promjena i mijenjanjem društva na bolje.“, kaže Boris Golob, direktor Step-a.

Sedam timova koji su prošli dva kruga kvalifikacija kroz virtualne COOPAthone nastupit će u finalu i natjecati se za bogate nagrade. To su tim Reuse Design Centar, Mobilna Učionica, OMNI Akademija, RediGo, skil.ls, Sensible i Upcycle the world. U sklopu natjecanja bit će organizirano i informativno predavanje na temu „Mogućnosti i izvori financiranja za neprofitni sektor“, koje će nam održati Zagorka Prce Veseli (Koordinatorica razvojnih programa, Voditeljica EU projekata, CTK Rijeka).

Nastavno na predavanje pridružit će nam se i predstavnici zadruga i društvenog poduzetništva na panel diskusiji – „Društveno poduzetništvo – primjeri dobre prakse“. Svoje iskustvo podijelit će  s nama Tomislav Mišetić iz zadruge Neos, Sandra Grozdanov s programom Moje mjesto pod suncem, Alemka Lončar iz društvenog poduzeća Hedona te Impact Hub Zagreb. Pobjednički tim na završnom natjecanju osvaja novčanu nagradu u iznosu od 7.500,00 kn. Drugoplasirani tim osvaja novčanu nagradu u iznosu od 5.000,00 kn, a trećeplasirani tim osvaja  novčanu nagradu od 3.500,00 kn, poručili su organizatori.

Događaj je besplatan za sve zainteresirane, a prijave se zaprimaju do 15. lipnja do 12 sati putem poveznice https://www.step.uniri.hr/event/coopower-finals/. Više informacija o COOPower projektu možete pronaći OVDJE. Podsjetimo, Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci je poduzetnička potporna institucija koju je 2008. godine osnovalo Sveučilište u Rijeci. Našim savjetodavnim uslugama, programima i
edukacijama želimo hrvatskom gospodarstvu učiniti dostupna najnovija svjetska znanja inoviranja i upravljanja kojima vodeće tvrtke brže, uspješnije i jeftinije stvaraju inovacije, postaju konkurentnije i osvajaju nova tržišta. Samostalno i s partnerima u Hrvatskoj i Europi stvaramo i provodimo projekte financirane od Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država, iz hrvatskih nacionalnih i lokalnih programa te iz sredstava velikih hrvatskih tvrtki koje podupiru inovacije i poduzetništvo.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }