Step Ri pokreće projekt Women in Finance – Cilj je poboljšati financijsku pismenost žena poduzetnica @ Rijeka

Teme radionica su Kako pročitati financijske izvještaje, Osnovno financijsko upravljanje poduzetničkim aktivnostima, Cijena – jedini izvor prihoda te Pristup izvorima financiranja – Kako napisati uspješnu projektnu prijavu

Rijeka – Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, Step Ri, u svibnju kreće s provedbom projekta Women In Finance (WIF), koji je usmjeren na poboljšanje financijske pismenosti žena poduzetnica i onih koje to žele postati, koji je nedavno predstavljen i na tiskovnoj konferenciji. Odvijat će se u etapama od svibnja do prosinca, a u tom vremenu Step Ri će organizirati po četiri besplatne radionice u pet hrvatskih gradova – u svibnju je na redu Krk, u lipnju Delnice, u rujnu Vrbovsko, u listopadu Buzet, a u studenom Novi Vinodolski.

Teme radionica su Kako pročitati financijske izvještaje, Osnovno financijsko upravljanje poduzetničkim aktivnostima, Cijena – jedini izvor prihoda te Pristup izvorima financiranja – Kako napisati uspješnu projektnu prijavu. Čitav projekt završit će WIF Meetupom, koji će se održati u Rijeci u prosincu, na kojem će se predstaviti rezultati projekta, najbolje prakse iz SADa vezane za poticanje ženskog poduzetništva te će biti organizirana zasebna sesija namijenjena B2B sastancima.

Projekt je organiziran uz podršku Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu, a podržali su ga i Grad Krk, Grad Delnice, Grad Vrbovsko, Grad Buzet te LAG Vinodol i Poduzetnički centar Vinodol. Više informacija dostupno je na stranicama Step Ri.