Što mu je bilo u glavi?! Vozio u krivom smjeru od Čavli do Orehovice, policija ga našla nakon prijave građana

Što mu je bilo u glavi?! Vozio u krivom smjeru od Čavli do Orehovice, policija ga našla nakon prijave građana

Izvor fotografije: PU PGŽ

Prekršaj se zbio 30. listopada između 13  i 14 sati, a e-dojavi građanin je priložio i video zapis te podatak o registarskoj oznaci vozila.

Rijeka –Postaja prometne policije Rijeka 6. studenog na postupanje je zaprimila e-dojavu kojom građanin prijavljuje kretanje vozila marke „Renault Clio“ na A6 Svilno u suprotnom odnosno zabranjenom smjeru na dionici od čvora Čavle do čvora Orehovica. Prekršaj se zbio 30. listopada između 13  i 14 sati, a e-dojavi građanin je priložio i video zapis te podatak o registarskoj oznaci vozila.

Dan kasnije, odnosno 7. studenog, terenskom provjerom na adresi stanovanja zatečen je vlasnik vozila koji je tijekom obavijesnog razgovora priznao počinjenje navedenog prekršaja iz čl. 49.  st. 5. Zakona o sigurnosti prometa na cestama za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 10.000 do 20.000 kuna, 6 negativnih prekršajnih bodova te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom u preporučenom trajanju od 3 mjeseca.

Protiv vozača je podnesen optužni prijedlog mjerodavnom prekršajnom sudu.

– Ovom prilikom zahvaljujemo savjesnom građaninu na pravovremenoj i preciznoj dojavi te potičemo i ostale građanke i građane na korištenje aplikacije za e-dojave sumnjivih događaja. Aplikacija podržava sve postojeće platforme mobilnih uređaja, te se može preuzeti putem poveznice sa web stranice MUP-a. Dojave putem navedene aplikacije potpuno su anonimne, kazali su iz policije.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!