Studentima koji su u Unisport natjecanjima ostvarili odlične rezultate dodijeljena priznanja

Studentima koji su u Unisport natjecanjima ostvarili odlične rezultate dodijeljena priznanja

FOTO: uniri.hr

Riječ je o Unisport ligi, državnom studentskom prvenstvu Unisport Finals 2018, Europskim sveučilišnim igrama u Coimbri te Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u rukometu.

Rijeka – Rektorat Sveučilišta u Rijeci proteklog je petka, 19. listopada ugostio tradicionalnu svečanu dodjelu odličja i zahvalnica studentima sportašima Sveučilišta u Rijeci, koji su u 2017./2018. akademskoj godini u raznim natjecanjima i velikom broju sportova ostvarili vrhunske rezultate. Riječ je o Unisport ligi, državnom studentskom prvenstvu Unisport Finals 2018, Europskim sveučilišnim igrama u Coimbri te Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u rukometu.

”Sigurna sam da je bavljenje sportom jedan od najboljih načina da razvijate različite životne vještine i to: kako uskladiti studentske i sportske obveze, kako se nositi s autoritetom trenera, razvijati odnose sa suigračima, kako svladavati osjećaje i reakcije u prijelomnim trenucima natjecanja, kako se nosite i s pobjedom i s porazom… Sve to što razvijate u sebi kroz sport čini vas ne samo izvrsnim sportašima nego i boljim, zrelijim i potpunijim osobama i nagrada je samo po sebi. Vašim uspjesima utječete na sve nas koji vas gledamo, podižete samopouzdanje i pozitivan stav svima. Vaše vas Sveučilište danas slavi, a ja vam čestitam na sportskim uspjesima i na tome kakve ste mlade osobe već danas, te vas pozivam da i u budućnosti u sportu i izvan sporta zadržite sportski i borbeni duh”, obratila se prisutnima prorektorica Senka Maćešić.

Odličja, koja su uručili prorektorica za informatizaciju i organizaciju Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Senka Maćešić i dopredsjednik Riječkog športskog sveučilišnog saveza, Viktor Moretti, prof. dodijeljena su sljedećim fakultetima i sportašima:

Najuspješniji fakultet Unisport lige 2017./2018. u muškoj konkurenciji je TEHNIČKI FAKULTET U RIJECI. Prijelazni pehar preuzeo je student Ljubomir Pozder.

Najuspješniji fakultet Unisport lige 2017./2018. u ženskoj konkurenciji je MEDICINSKI FAKULTET U RIJECI. Prijelazni pehar preuzeo je student Luka Šimić.

Najuspješniji fakultet Unisport lige 2017./2018. u ukupnom poretku je MEDICINSKI FAKULTET U RIJECI. Prijelazni pehar preuzeo je student Luka Šimić.

Najuspješniji student sportaš Unisport lige 2017./2018. je DANIEL IVANIČIĆ s Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Najuspješnija studentica sportašica Unisport lige 2017./2018. je KIKA VRKLJAN s Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Najuspješnija voditeljica Unisport lige 2017./2018. je SARA KRAJAČEVIĆ s Veleučilišta u Rijeci.

Za poseban doprinos Unisport ligi 2017./2018. plaketa je dodijeljena i studentici ZORI MARKOV s Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Glavni tajnik Riječkog športskog sveučilišnog saveza g. Marko Žunić pridružio se prorektorici Mačešić i prof. Morettiju u dodjeli zahvalnica za rezultate osvojene na sveučilišnom prvenstvu Republike Hrvatske Unisport Finals. Sveučilište u Rijeci ovime odaje priznanje najuspješnijim sportašicama i sportašima ovogodišnje državne završnice.

U ženskoj konkurenciji Unisport finals 2018. zlatna je medalja osvojena u sportu: ODBOJKA, a radi se o najuspješnijim natjecateljicama s raznih sastavnica Sveučilišta u Rijeci.

U muškoj konkurenciji Unisport finals 2018. zlatna medalja osvojena u sportu: KOŠARKA, a radi se o najuspješnijim natjecateljima također s raznih sastavnica Sveučilišta u Rijeci.

U muškoj konkurenciji Unisport finals 2018. još je jedna zlatna medalja osvojena u sportu: RUKOMET, a radi se također o najuspješnijim natjecateljima s raznih sastavnica Sveučilišta u Rijeci.

U muškoj konkurenciji Unisport finals 2018. do 73 kg u JUDU zlatnu je medalju osvojio DOMINIK SUMPOR, dok je u toj istoj kategoriji treće mjesto osvojio DENI URŠIČIĆ.

U kategoriji do 90 kg treće mjesto osvojio je : DARIO BAREŠIĆ, a pod vodstvom izbornika Slaviše Bradića.

U muškoj i u ženskoj konkurenciji Unisport finals 2018. srebrne medalje osvojile su ekipe u sportu: STOLNI TENIS te u ženskoj konkurenciji ODBOJKA NA PIJESKU, a u muškoj BADMINTON.

U muškoj konkurenciji Unisport finals 2018. brončanu medalju osvojila je ekipa u sportu ODBOJKA NA PIJESKU, a u ženskoj konkurenciji ekipa iz sporta TENIS.

Dodijeljene su i zahvalnice laureatima ovogodišnjih Europskih sveučilišnih igara, održanih ovoga ljeta u portugalskoj Coimbri. U ženskoj konkurenciji brončane medalje osvojene su u sportu ODBOJKA.

Ovoga se ljeta u Rijeci održalo i Svjetsko sveučilišno prvenstvo u rukometu kojeg je domaćin bilo upravo Sveučilište u Rijeci. Na tom su prvenstvu u sklopu Hrvatske sveučilišne rukometne reprezentacije u muškoj konkurenciji nastupali i osvojili srebrnu medalju i studenti riječkoga Sveučilišta. I njima su također dodijeljene zahvalnice.

Sveučilište u Rijeci ponosno je i čestita svim sportašicama i sportašima, kao i njihovim voditeljima sa željom da i dogodine ponove svoje uspjehe i porukom da budu primjerom mlađim naraštajima te s još većim entuzijazmom i uspjehom brane boje svojeg Sveučilišta.

Riječki športski sveučilišni savez svake godine organizira Unisport ligu u kojoj sudjeluju sva studentska sportska društva sa Sveučilišta u Rijeci te Veleučilišta u Rijeci. Svake godine Unisport liga broji sve veći broj sudionika i obuhvaća sve više sportova, kako ekipnih, tako i pojedinačnih. Po završetku pojedinog natjecanja, Riječki športski sveučilišni savez dodjeljuje medalje i pehare svim osvajačima istih te time potiče i samo bavljenjem sportom.

Unisport liga je u akademskoj godini 2017./18. uklopila studentice i studente Sveučilišta u Rijeci u ukupno 16 sportova i 35 sportskih disciplina. Sportašice i sportaši su se imali priliku natjecati u: atletici, šahu, stolnom tenisu,badmintonu, squashu, futsalu, rukometu, cageballu, cross-u, košarci, košarci 3 na 3, plivanju, pikadu, tenisu, odbojci te odbojci na pijesku.

Ukupan broj sudionika prelazi brojku od 1700 studenata, a poseban se napredak očituje u povećanom broju sportskih disciplina u kojima se natječu studentice te broju studentica ukupno.

Ciljevi organizacije Unisport lige su promocija Grada Rijeke, čije su odrednice osiguravanje optimalnih uvjeta za zdrav život i razvoj akademskih sposobnosti i izvanakademskih aktivnosti njegovih studentica i studenata.

Također, Unisport ligom se među osnovnoškolskom, srednjoškolskom i studentskom populacijom Rijeke, promovira aktivno bavljenje sportom i zdrav život. Uz sve navedeno, turistički efekti Lige izraženi su u dolascima drugih hrvatskih sveučilišta na kvalifikacijske turnire u grad Rijeku.

Svake godine Sveučilište u Rijeci sudjeluje na Sveučilišnom sportskom prvenstvu Republike Hrvatske i Europskim sveučilišnim igrama te Svjetskim sveučilišnim natjecanjima, gdje ostvaruje zavidne rezultate, a time promovira i grad Rijeku.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!