Super radionice u Centru tehničke kulture Rijeka: Programiranje, robotika, brodomaketarstvo i mnoge druge

Provedbu projekta Budi++ u ovoj školskoj godini financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zaklada Hrvatska za djecu, a zahvaljujući njima sve su aktivnosti za polaznike besplatne.

Rijeka- Centar tehničke kulture Rijeka poziva učenike osnovnih i srednjih škola te mlade osobe da se upišu u besplatne radionice projekta Budi++: programiranje, robotika i 3D modeliranja. Upisi radionice su otvoreni do nedjelje, 22. rujna ili do popunjenja grupe.

Osim stjecanja novih znanja iz područja programiranja, robotike i 3D modeliranja, učesnici će se sudjelovanjem u projektu Budi++ moći pripremati za natjecanja u kojima već godinama sudjeluju polaznici Budi++ programa kao što su HONI, Croatian Makers Liga, Logo liga te školska natjecanja iz informatike. Koristit će se micro: Bitove, mBotove, 3D printere, Lego mindstormse i brojne aplikacije.

Sve radionice, osim, 3D modeliranja, traju cijelu školsku godinu i održavat će se u terminima navedenim u opisu radionice (niže u tekstu). Provedbu projekta Budi++ u ovoj školskoj godini financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zaklada Hrvatska za djecu, a zahvaljujući njima sve su aktivnosti za polaznike besplatne. Prijavnice se nalaze na web stranici CTK Rijeka.

Brodomaketarstvo
Tijekom održavanja brodomaketarskih radionica polaznici će sudjelovati u izradi makete tradicionalnog drvenog broda tipa bracera. Korištenjem brodomaketarskog alata upoznati će se s osnovama tog korisnog hobija iz domene tehničkog obrazovanja, naučit će kako koristiti i čitati nacrte istraživanjem nacrtno tehničke dokumentacije drvenih konstrukcija brodova i plovila. Radionice su naprednijeg oblika u ukupnome trajanju od 60 sati, namijenjene su učenicima 7. i 8. razreda osnovnih škola te srednjoškolcima. Radionice će biti četvrtkom, prva je 26. rujna, u terminu od 16:30 do 18 sati. Sudjelovanje na radionicama je besplatno.

Logo
Najmlađi u svijet programiranja ulaze s programskim jezikom Logo. Namijenjena je učenicima od 4. do 8. razreda osnovne škole. Radionice će biti utorkom,  prva je 24. rujna, u terminu od 16.30 do 18 sati. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Python
Na radionici će polaznici naučiti sintaksu, metode rješavanja zadataka i različite matematičke funkcije programskog jezika Python. Namijenjena je učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole. Radionice će biti ponedjeljkom,  prva je 23. rujna, u terminu od 16.30 do 18 sati. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

C++ početni
Na radionici će polaznici upoznati programski jezik C++  – kako zadati naredbu i kako pravilno napisati kod. Namijenjena učenicima od 7. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole. Radionice će biti četvrtkom,  prva je 26. rujna, u terminu od 16:30 do 18 sati. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Programiranje za mlade
Programski jezik Python ti omogućuje da na jednostavan način naučiš programirati, a primjene u stvarnom svijetu su mu zbilja šarolike, pa se zato koristi u različite svrhe. Ako imaš od 18 do 30 godina i želiš naučiti programirati u Pythonu prijavi se i otisni u programerske vode. Radionice će biti srijedom, prva je 25. rujna, u terminu od 18 do 19:30 sati. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Robotika
Upoznaj se s osnovama robotike, automatike, elektronike te primjenom robota i logičkih sklopova. Namijenjena je učenicima od 6. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole. Radionice će biti ponedjeljkom, prva je 23. rujna, u terminu od 18 do 19:30 sati. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

mBot i micro:bit
Edukacijski roboti mBotovi i edukacijska mini računala zasebno, ali i u tandemu omogućuju stvaranje skroz genijalnih stvari – od sefa, štoperice, pametne kuće do termometra. Radionica je namijenjena učenicima od 3. do 8. razreda osnovne škole. Zbog velikog interesa radionica će biti organizirana u dvije grupe – utorkom (početak 24.rujan) od 18 do 19:30 i srijedom (početak 25. rujna) od 16:30 do 18 sati. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!