Surova realnost nije spriječila Zvjezdana Ružića u tome da svoj koncert Pianotron u Guveru učini čudesnim

Neke stvari ne možeš kupiti novcem, za neke stvari brojke nisu toliko bitne, za neke uspomene treba ići “preko granice”. Ja sam odlučio ići preko te granice i neovisno o svim mjerama, zabranama i ograničenjima održati ovaj koncert. A oni su mi to svojom ljubavlju sinoć itekako vratili, kazao je Ružić.

Rijeka – Unatoč svim maskama i distancama, bilo je kao da smo blizu, kao da je publika na pola metra od mene, kazao je naš proslavljeni jazz glazbenik Zvjezdan Ružić nakon koncerta u Guvernerovoj palači kojeg je održao pridržavajući se svih propisanih epidemioloških mjera.

Te mjere, nastavlja Ružić, postaju sve rigoroznije, a vrijeme u kojem živimo sve čudnije. No, surova realnost nije ga spriječila u tome da svoj koncert Pianotron učini čudesnim.

Pianotron je naime posljednji u nizu njegovih impresivnih projekata. Nastao je kao rezultat cjeloživotnog rada, odrastanja i traženja, kako na privatnom, tako i na glazbenom planu. Već se u samom nazivu kriju instrumenti na kojima su stvorene skladbe posljednjeg albuma i prvog solo projekta: koncertni klavir i mellotron. Dok su mellotron popularizirali Beatlesi, Ružić mu pristupa s neke potpuno druge, nove i inovativne strane. Iz dosad nečuvene kombinacije akustičnog klavira i jednog od prvih elektroničkih sintesajzera proizašle su skladbe koje svojom pitkošću i jednostavnošću, unatoč tehničkoj kompleksnosti izvedbe, oduševljavaju publiku od onih najmlađih do najstarijih.

Inspiraciju Ružić pronalazi u hrvatskoj kulturi i krajolicima te svoje doživljaje spretno opisuje svojim notama kako bi svatko tko ih čuje osjetio i dušu zemlje, naroda i melosa u kojemu je odrastao i koji ga je svakako značajno oblikovao u ono tko i što on danas jest.

Projektu Pianotron u svijetu nema sličnoga, jer je Ružić prvi na svijetu koji se odvažio prikazati doživljaje svoje zemlje i života u njoj na način baš kakva je i ona – posve posebna i unikatna.

Ružić je predstavio skladbe sa svog albuma Delightful F.

– Neke stvari ne možeš kupiti novcem, za neke stvari brojke nisu toliko bitne, za neke uspomene treba ići “preko granice”. Ja sam odlučio ići preko te granice i neovisno o svim mjerama, zabranama i ograničenjima održati ovaj koncert. A oni su mi to svojom ljubavlju sinoć itekako vratili, kazao je Ružić.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!