ERSTE AD

Susjedstvo Pehlin EPK organizira nordijsko hodanje i ekološku akciju uređenja područja Mistraž

Prirodna lokva Mistraž je poput jezerca u šumi i jedna je od rijetkih sačuvanih lokvi na riječkom području na kojoj se stanovnici Pehlina tradicionalno druže

Rijeka – U subotu, 14. studenog 2020.g. od 9.00 do 14.00 sati na bari Mistraž u susjedstvu Pehlin, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, održat će se poludnevno događanje na otvorenom. U sklopu događanja bit će organizirano nordijsko hodanje trasom koja prolazi šumom uz baru Mistraž kao i ekološka akcija uređenja nekih od sadašnjih i budućih punktova dječjih igrališta i trim vježbališta na tom području.

Okupljanje šetača i volontera planirano je za 9.00 sati u parku Mihovilić (Androv breg), kod rampe za Mistraž, a svoj dolazak potrebno je prijaviti putem broja telefona Mjesnog odbora Pehlin 051/269-617.

Pehlin je jedna od zelenih zona grada Rijeke, bogata šetnicama koje vode kroz parkove i šume.

Prirodna lokva Mistraž je poput jezerca u šumi i jedna je od rijetkih sačuvanih lokvi na riječkom području na kojoj se stanovnici Pehlina tradicionalno druže na Ribarskoj noći i ekološkim akcijama koje organizira Vijeće Mjesnog odbora Pehlin, jedan od nositelja inicijative susjedstva Pehlin EPK.

Pehlinska inicijativa objedinjava različitosti sa željom da se potakne međusobno upoznavanje i bolje razumijevanje onih koji tamo žive, ali i onih koji će Pehlin tek posjetiti, a sve započinje aktivnostima kojima se želi doprinijeti aktivnom i zdravom životu svih građana Rijeke.

Potičući zdrav život i boravak u prirodi istovremeno vodeći brigu o okolišu, susjedstvo Pehlin ususret glavnom programu Dana susjedstva Pehlin koji će se održati u prosincu, ovime počinje sa svojim aktivnostima.

Događanje je organizirano uz poštivanje svih važećih mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se sudionici pozivaju na pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }