Susret predstavnika vatrogasne zajednice i Primorsko goranske županije

Delegaciju Vatrogasne zajednice činili su županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac, predsjednik Vatrogasne zajednice PGŽ Slavko Gauš, zamjenik predsjednika Velibor Topolovec te tajnik Nikola Tramontana.

Rijeka – U povodu blagdana Sv. Florijana i Dana vatrogastva, u sjedištu Primorsko-goranske županije održano je tradicionalno primanje predstavnika Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije. Delegaciju Vatrogasne zajednice činili su županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac, predsjednik Vatrogasne zajednice PGŽ Slavko Gauš, zamjenik predsjednika Velibor Topolovec te tajnik Nikola Tramontana.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić čestitao je vatrogascima njihov dan i pohvalio rad tijekom godine, kako onaj na gašenju požara, tako i onaj u raznim drugim situacijama koje nisu direktno vezane uz vatru te aktivnosti na vježbama na kojima se podiže spremnost za djelovanje u raznim situacijama i pri raznim vrstama ugroza.

Izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da nekoliko godina nije bilo velikih, katastrofalnih požara ali i najavio da će se, zbog važnosti priprema, nastaviti s projektom uređenja Centra za obuku interventnih službi u Šapjanama. „Županija pomaže koliko može, no za završiti projekt potrebna je jača uloga države kao i definiranje same namjene Centra.“ Vatrogascima je zaželio što više vježbi a što manje intervencija, mirnu sezonu u Primorsko-goranskoj županiji ali i na području cijele Hrvatske budući da vatrogasci uskaču u pomoć i van granica županije. Iskoristio je prigodu apelirati na građane da se kod loženja vatre ponašaju odgovorno.

Predsjednik Vatrogasne zajednice PGŽ Slavko Gauš rekao je da Vatrogasna zajednica sa svim svojim članicama, onim profesionalnima ali i dobrovoljnima, čini maksimalno što je u njenoj moći te da je sinergija između profesionalnog i dobrovoljnog vatrogastva kvalitetna. Rekao je također da Vatrogasna zajednica predstavlja važan dio Sustava zaštite i spašavanja i snagu koja se u svakom momentu može aktivirati u kratkom roku za razne vrste ugroza. Stoga dovršenje Centra za obuku u Šapjanama, centra za izobrazbu svih struktura koje djeluju u sustavu zaštite i spašavanja, smatra izuzetno važnim kako bi se osiguralo mjesto za uvježbavanje djelovanja u raznim situacijama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!