Sutra u Rijeku hit vlakom RegioJeta stiže prvih 500-tinjak čeških turista

U svega nekoliko dana prodano je više od 30 tisuća karata za željezničku liniju Prag – Rijeka

Rijeka – Iz Praga prema Rijeci danas u 17.20 sati krenuo je prvi hit vlak kompanije RegioJet koja će tijekom ljeta povezivati Češku s Hrvatskom. Vlak s brojnim češkim turistima zaustavit će se u nekoliko većih gradova, među kojima su Bratislava i Ljubljana, da bi u Rijeku trebao stići sutra, nešto prije devet sati. Povratak iz Rijeke prema Pragu je sutra u 18.35 sati kad se može očekivati i da će Riječani krenuti prema glavnom gradu Češke.

Kompanija RegioJet u periodu od 30. lipnja do 10. srpnja, odnosno od 01. rujna do 30. rujna povezivat će Prag i Rijeku tri puta tjedno. U periodu od 11. srpnja do 31. kolovoza vlak vozi svakog dana. U tim terminima u Hrvatsku bi trebali stići brojni turisti iz Češke i Slovačke koji će iz Rijeke autobusima iste kompanije nastaviti prema svojim konačnim odredištima u Hrvatskoj. Naime, u svega nekoliko dana prodano je više od 30 tisuća karata za ovu željezničku liniju. Vožnja u kupeu košta 22 eura, a kupe s krevetom 30 eura. Kompozicija je sastavljena od 12 vagona u koje stane maksimalno 560 putnika.

– Ovi je jako lijepa priča za promociju riječkog i hrvatskog turizma. Također, ovo je lijepa prilika za iznajmljivače apartmana, hotele i hostele da popune svoje kapacitete u ovoj teškoj turističkoj godini, najavio je sutrašnji dolazak prvih 500-tinjak čeških turista u Rijeku direktor Turističke zajednice Grada Rijeka Petar Škarpa.

Čak 50 posto turista, najavljuje Petar Škarpa u javljanju za Radio Rijeku, ostat će u Rijeci, ostali putuju u Istru, a dobar dio i u Crikvenicu. Škarpa najavljuje mogućnost da bi vlakovi RegioJeta mogli povezivati Češku i Rijeku i narednog ljeta.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }