Sutrašnjom akcijom Žuta srca MOST upozorava na važnost zdravstvene prevencije

Akcija podizanja svijesti javnosti o važnosti zdravstvene prevencije u Rijeci će se održati na Korzu, gdje će građane informirati Ines Strenja.

Rijeka – Sutra, u subotu, 6. travnja od 10:30 do 12:30 Most nezavisnih lista organizira javnu kampanju Žuta srca u Rijeci te još tri hrvatska grada (Osijeku, Zagrebu i Splitu). Akcija podizanja svijesti javnosti o važnosti zdravstvene prevencije u Rijeci će se održati na Korzu, gdje će građane informirati Ines Strenja.

– Zabrinjavajuća crna statistika smrtnosti od izbježivih bolesti, gdje Hrvatska bilježi gotovo dvostruko veću smrtnost od prosjeka EU, potaknula nas je na pripremu propisa koji bi za cilj imao smanjenje smrtnosti od izbježivih bolesti i stanja, u najvećoj mjeri kroničnih nezaraznih i malignih bolesti, kroz stručno, održivo i odgovorno planiranje i provedbu nacionalnih preventivnih programa, kazali su iz Mosta.

Cilj „Žutih srca“ je potaknuti što više ljudi da idu na preventivne preglede i ostanu zdravi – potražite žute balone i porazgovarajte s Mostovcima o stanju zdravstvenog sustava, potrebama pacijenata i Zakonu o zdravstvenoj prevenciji kojeg je Most izradio i uputio u proceduru.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!