Sva lica Platka 2021.

Danas je na Čavlima najavljeno peto izdanje manifestacije Sva lica Platka 2021. koja će se održati kao četiri jednodnevna događaja s raznovrsnim aktivnostima na Platku.

Čavle – Načelnica Općine Čavle, Ivana Cvitan Polić – pohvalila je organizatora na inicijativi i entuzijazmu koji ovu manifestaciju svake godine čini sve boljom i sadržajnijom te naglasila kako Općina Čavle podržava projekt Sva lica Platka od samog početka te ju veseli kako se razvija i napreduje. Općina također ulaže i u infrastrukturu Platka koja osim zimskim, omogućava održavanje upravo ovakvih manifestacija te privlači izletnike svakog vikenda na Platak.
U ime organizatora menifestacije, Barbara Gržetić, predstavila je ovogodišnji program.

Projekt „Sva lica Platka“ već petu godinu zaredom nudi raznovrsne sportsko-turističke aktivnosti. Od 2017. do danas održano je 10 manifestacija. Ove godine, Sva lica Platka rezervirala su prva dvije nedjelje u srpnju te posljednje u kolovozu.
Ciljevi koji se žele postići projektom su povećanje svijesti građana o važnosti bavljenja sportsko-rekreativnom aktivnošću te povećanje broja osoba koje se bave rekreativnim sportom, aktivno provođenja slobodnog vremena u prirodi građana svih dobnih skupina, stvaranje pozitivne navike kod djece za sudjelovanjem u sportskim i zabavnim programima na otvorenom.
Svako lice Platka ima jedinstven program.

Sportsko lice obuhvaća turnire u različitim sportovima (odbojka na pijesku, košarka 3v3, nogomet, boćanje, disc golf). Svake godine pokušavamo podići standard turnira, tako smo nabavili podlogu za košarku, ove godine je disc golf turnir, koji organiziramo u suradnji s DG klub Eagle, odobren od PDGA (krovno svjetsko udruženje disc golfera), a nadamo se novom pijesku za odbojkaški teren. Za najmlađe tu je „INA Dječji kutak“.
Vertikalno lice privlači aktivnije sportaše na trail i MTB utrke dok će najmlađi moći sudjelovati u Dječjem kutku s 4 stručno vođene radionice (sportski poligon, parkour, kreativna radionica i radionica oralne higijene). Ove godine promijenili smo trail rute tako da trkači mogu izabrati između „Laganini 10ke“ i „Izazovne 25ice powered by INA“. U suradnji sa Sveučilištem u Rijeci i partnersom udrugom SSD Nautilus, uz financiranje putem studentskih natječaja Studentskog centra u Rijeci i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, omogućeno je svim studentima besplatno sudjelovanje u sportskim aktivnostima.

Prva manifestacija održava se već ove nedjelje, i to po prvi puta predstavljamo novo lice Platka – Vau vau lice. Vau vau je osmišljen za odličan provod cijele obitelji i vaših lajavaca. Moći ćete izabrati sudjelovanje u jednoj ili više aktivnosti ili jednostavno iz hlada promatrati što vam se najviše sviđa. Okušajte se u utrci s vašim psom – canicross ili planinarite rutom kojom još možda niste bili – canihike.

Ukoliko želite razviti timski duh u obitelji i među prijateljima sudjelujte na Obiteljskoj tražilici. Prošećite naše goste iz skloništa za nezbrinute životinje iz Liča i Crikvenice ili ga povedite kući. Na sva pitanja o zdravlju, ishrani i odgoju svojih pasa odgovarat će dreser, nutricionist i veterinar u HOP kutku. Prezentacije o obrani i napadu kod pasa, potražnih pasa i agility treninga za pse vjerujemo da će oduševiti sve prisutne.

Najmlađi mogu sudjelovati i na edukativnoj čitaonici i kreativnoj radionici „Izgubljeni Flegi“, a neki će imati i priliku dobit primjerak za kući. Ova manifestacija je ujedno i humanitarnog karaktera te ćete moći donirati za nezbrinute životinje spomenutih Skloništa.

Vau vau lice Platka podupire i „KRAS“ – radna skupina za zaštitu životinja Primorsko-goranske županije koja je brine o informiranju građana o pravima i obvezama vlasnika pasa, održava radionice za djecu „Izgubljeni Flegi“ te promovira promovira i potiče svijest javnosti za brigu o životinjama. Želimo svim posjetiteljima da provedu prekrasan dan u prirodi s ljubimcima i djecom, odličnu zabavu, učenje novih stvari i sudjelovanje u zanimljivim aktivnostima. Tijekom cijelog dana zagarantirana je dobra zabava, puno smjeha u Fun zoni, Kutak za fotkanje kako bi se prisjetili ovog super druženja i za nekoliko godina.

Nedjelju nakon, pozivamo svih da se prijave za Zen lice Platka – 6 radionica joge i opuštanja, jedno predavanje te panoramsku vožnju žičarom, jer je broj mjesta ograničen.

Ispred glavnog pokrovitelja prvog ovogodišnjeg događaja Vau vau lica Platka, Leda Listeš Čargonja –
Predstavnica INA d.d. kompanije, Lovorka Lučić izjavila je da INA kao kompanija uvijek nastoji biti aktivan partner zajednici u kojoj posluje pa nam je iznimno veselje podržati i projekt Sva lica Platka, koji za stanovnike Rijeke i riječkog prstena znači bijeg u prirodu i vikend odmak od svakodnevnih ljetnih vreva uz obalu. Raduje nas iznimno velik interes za rekreacijom, a i među svojim radnicima promičemo uključivanje u ovakve aktivnosti. Posebno nas veseli što ćemo se i kroz nagradni fond uključiti u nagrađivanje najboljih u određenim disciplinama.

Leda Listeš Čargonja je u ime generalnog pokrovitelja Vau vau lica Platka zahvalila se organizatoru na kvalitetnoj suradnji u samoj procesu planiranja i organizacije projekta te izrazila zadovoljstvo što će svi u nedjelju imati priliku sudjelovati na bogatom sadržaju za kućne ljubimce i njihove vlasnike. HOP objedinjuje specijaliziranu trgovinu hranom i opremom za kućne ljubimce, veterinarsku ambulantu i veterinarsku ljekarnu što je jedinstveni koncept svih proizvoda i usluga na jednom mjestu, i to HOP čini jedinstvenom „trgovinom“ za kućne ljubimce na području Hrvatske. Trenutno postoji čak 12 trgovina, od čega 4 franšize, a ono što je posebno kod nas su HOP subote s raznolikim akcijama. HOP je prepoznao Vau vau lice Platka kao inovativan i originalan projekt koji se poklapa s njihovim vrijednostima zbog čega su se odlučili uključiti i HOPnuti na Platak.

Ono što je bitno napomenuti jest kako u HOP-u rade profesionalci, magistri i veterinari, koji će Vam osim same prodaje, omogućiti besplatno savjetovanje te preporuku proizvoda koje bi Vaš ljubimac morao koristiti. Vrlo je bitno postupati točno prema stručnom mišljenju, ne kupovati napamet proizvode neprovjerenih marki i podrijetla.

Sve veća posjećenost manifestacija pokazatelj je da aktivnosti i sadržaji usmjereni ka poboljšanju kvalitete života te organizirano provođenju slobodnog vremena u prirodi među građanima pobuđuju veliki interes.

Projektom koji je dio Festivala sportske rekreacije PGŽ te je podržan od Ministarstva turizma i sporta, Primorsko-goranske županije, Općine Čavle, Sveučilišta u Rijeci, Turističke zajednice Kvarnera, INA d.d., JGL d.d. i Erste banke želi se promicati rekreativni sport, druženje te zabava uz raznovrsne aktivnosti u prirodi za sve uzraste na Platku, kao ideale lokacije za cjelodnevne ljetne sportsko-rekreativne te zabavne sadržaje te stvoriti naviku ljudima da provode slobodne vrijeme u prirodi uz aktivan odmor.

Detaljnu satnicu, prijave i sve ostale informacije o manifestaciji možete pratiti na: http://sva-lica-platka.eu/ te facebook stranici Sva lica Platka ili nas kontaktirati e-mailom na sva.lica.platka@gmail.com