Sve više provala u stanove: Saznajte kako zaštititi svoj dom od provalnika prema policijskim iskustvima

Sve više provala u stanove: Saznajte kako zaštititi svoj dom od provalnika prema policijskim iskustvima

Uvijek zaključajte vrata - poručuju iz policije!

Iz policije su poručili građanima da ne pričaju svima da odlaze i ne ostavlju poruke na društvenim mrežama ili telefonskim sekretaricama da su odsutni.

Rijeka – Policija traga za nepoznatim počiniteljima koji su u proteklih par dana provalili u dvije obiteljske kuće na području Matulja i Rijeke te otuđili novac, nakit i ostale predmete. Ovim kaznenim djelima teške krađe provaljivanjem oštećeno je dvoje hrvatskih državljana za najmanje 10 tisuća kuna.

– Radi smanjenja mogućnosti provala u kuće i stanove savjetujemo građanima poduzimanje odgovarajućih mjera samozaštite, posebice prilikom odlaska na godišnji odmor. Zaključavajte vrata bez obzira koliko dugo ćete biti odsutni iz svoga doma, ne zaboravite na otvorene prozore ili balkonska vrata, ne ostavljajte ključeve stana ili kuće na mjestima dostupnim drugim osobama (npr. ispod otirača, u vazama za cvijeće, ispod kamena…), ključeve stana i poštanskog sandučića ostavite kod susjeda ili druge osobe od povjerenja, koja će provjeravati stan i prazniti poštanski sandučić te tako ostavljati dojam da ste u svom domu, javili su iz policije.

Poručili su građanima da ne pričaju svima da odlaze i ne ostavlju poruke na društvenim mrežama ili telefonskim sekretaricama da su odsutni.

– Ne spremajte cvijeće s balkona i prozora, tako dajete poruku da ste odsutni, novac i druge dragocjenosti ne ostavljajte u posudama na kuhinjskim policama, a posebice u spavaćoj sobi (ladice, madraci), jer „lopovi“ najprije traže upravo na tim mjestima, zapišite serijske brojeve vrijednih predmeta ili ih fotografirajte kako bi ih kasnije lakše mogli identificirati,novac i kreditne kartice ne držite zajedno, a pogotovo ne s PIN brojevima,spremite ljestve i druge predmete koje bi provalnici mogli koristiti te ne zaboravite uključiti alarmni sustav ukoliko ga posjedujete, javili su iz policije.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!