Svečana sjednica Gradskog vijeća – Radenko Srdoč dobio nagradu za životno djelo @ Kastav

Godišnju nagradu zaslužila je škola stranih jezika Euroway, a počasni građanin Kastva postao je Hrvoje Hegedušić.

Kastav – Radenko Srdoč, inicijator osnivanja Udruge prijatela ruž, grozja i vina Belica, istaknut u društvenom angažmanu, ali i kao dobrovoljni davatelj krvi, dobio je nagradu za životno djelo Grada Kastva, koja mu je uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj na Crekvini. Godišnju nagradu zaslužila je škola stranih jezika Euroway, koja uspješno radi već četvrt stoljeća, a počasni građanin Kastva postao je Hrvoje Hegedušić, glazbenik – šansonijer koji je posljednjih godina čest gost Čansonfesta.

Svečana sjednica je i vrhunac proslave 25 godina postojanja Grada Kastva i višetjednog programa obilježavanja Dana grada, koji se slavi 6. lipnja kao spomen na nevine žrtve pale na livadi kod Banovog križa na taj dan 1942. godine.

Tijekom svečane sjednice, predsjednik Gradskog vijeća Zemir Delić kazao je kako je grad u 25 godina prošao sve ispite uspješnosti te kako „imamo tu sreću da smo uvijek birali odgovorne ljude na čelo grada, koji su znali donositi odluke s dugoročnom perspektivom“.

Gradonačelnik Matej Mostarac kazao je kako je Kastav u vrhu hrvatske po kvaliteti života te zahvalio svima koji su to omogućili u proteklih 25 godina.

– U Kastvu je sve moguće, imamo pozitivnu energiju koja vodi ljude, koji radom stvaraju nove vrijednosti, rekao je Mostarac, poručivši da „zajedničkim radom sve možemo ostvariti“.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }