Svečanoj sjednici vijeća Fakulteta zdravstvenih studija nazočila i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je svečanoj sjednici u povodu 5. obljetnice utemeljenja Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, prve visokoobrazovne institucije koja je u potpunosti posvećena obrazovanju neliječničkog kadra.

Rijeka – Na svečanoj sjednici promoviran je novi naraštaj magistara fizioterapije, sestrinstva, kliničkog nutricionizma i medicinsko-laboratorijske dijagnostike, najboljim studentima dodijeljene su nagrade, a visokoškolskim ustanovama zahvalnice na suradnji.

Predsjednica Grabar-Kitarović ocijenila je kako je fakultet primjer cijeloj Hrvatskoj. “U neliječničkim zanimanjima bitna je ne samo stručnost i obrazovanje, nego i humanost, topli osmijeh neliječničkog osoblja, jer pacijenti ili rodilje provode mnogo više vremena s njima nego s liječnicima”, kazala je, ističući važnost toga kadra. Dodala je kako su istraživanja pokazala da što je više neliječničkog kadra u jednoj zemlji, to je dulji životni vijek i bolji standard života.

Predsjednica Grabar-Kitarović obišla je, prije promocije u Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku, Fakultet zdravstvenih studija, gdje su joj predstavljene mogućnosti i kapacitet ustanove.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }