Svečanom akademijom u Guvernerovoj palači obilježeni Dan antifašističke borbe i Dan državnosti

Uz nastup učenika Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, Sergeja Božića i Danijele Pende, te višestrukog dobitnika Porina, Darka Jurkovića – Charlija prigodnim govorima, o značaju ovih velikih datuma hrvatske novije povijesti obratili su se predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel.

Rijeka – Svečanom akademijom u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja obilježeni su Dan antifašističke borbe i Dan državnosti. Uz nastup učenika Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, Sergeja Božića i Danijele Pende, te višestrukog dobitnika Porina, Darka Jurkovića – Charlija prigodnim govorima, o značaju ovih velikih datuma hrvatske novije povijesti obratili su se predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel.

“Puno je simbolike u činjenici da su nas danas ovdje u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja okupila ova dva velika datuma naše novije povijesti, na koje sam ja osobno, a vjerujem i svi vi ovdje neizmjerno ponosni. Premda u razmaku od nekoliko desetljeća i Dan antifašističke borbe i Dan državnosti, slave naše pravedne i pobjedničke ratove protiv okupatora, za slobodan život u vlastitoj državi. Dovoditi u pitanje vrijednosti antifašizma i velike žrtve naših djedova i očeva ili vrijednosti Domovinskog rata i žrtve branitelja, znači negirati sve ono na čemu je ova država stvorena. Tko god to čini svjesno ili iz neznanja, pa čak i oni koji se prave da ne vide ili ne čuju poruke i govor mržnje, duboko i istinski vrijeđaju sve pripadnike antifašističkog pokreta i Domovinskog rata i ne žele dobro svom narodu i svojoj državi”, istaknuo je između ostalog u svom obraćanju Erik Fabijanić, pozdravljajući prisutne ispred Primorsko-goranske županije i župana Zlatka Komadine.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!