Svečanom sjednicom obilježena petogodišnjica osnivanja Seniorskog ekspertnog tima HGK – Županijske komore Rijeka

Predsjednik SET-a Davor Mihovilić istaknuo je da je rad SET-a vezan za interese gospodarskih subjekata te da je upravo i cilj osnivanja pružanje savjetodavne i stručne pomoći tvrtkama, obrtnicima i drugim subjektima

Rijeka – Danas, 13. ožujka 2019.g., povodom obilježavanja petogodišnjice osnivanja Seniorskog ekspertnog tima Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka (dalje, – SET) održana je 13. redovna i svečana sjednica.

Na redovnom djelu sjednice članovi su se osvrnuli na budući rad i ciljeve SET-a uz iskazanu želju da se u 2019. godini znatno veći fokus stavi na jačanje suradnje s članicama HGK – Županijske komore Rijeka, institucijama u Primorsko-goranskoj županiji i na jačanju medijskog praćenja rada članova i samog ekspertnog tima.

Predsjednik SET-a Davor Mihovilić istaknuo je da je rad SET-a vezan za interese gospodarskih subjekata te da je upravo i cilj osnivanja pružanje savjetodavne i stručne pomoći tvrtkama, obrtnicima i drugim subjektima.

Kako bi se nastavio nesmetan rad Seniorskog ekspertnog tima u narednim godinama, Borka Radović, dugogodišnja članica i stručnjak u sektoru bankarstva i upravljanja, izabrana je na mjesto zamjenika predsjednika SET-a.

Članstvo SET-a danas je bogatije za još jednog člana, Željka Mažara, poznatog gospodarstvenika, koji je izrazio zadovoljstvo uključivanjem u ekspertni tim te naglasio da budući rad vidi upravo u pomoći članicama i davanju stručnog mišljenja u izradi novih zakonskih propisa.

U svečanom djelu sjednice, dat je prikaz rada sličnih udruženja u našem gospodarskom okruženju a Mate Župić je kao tajnik SET-a prezentirao rad ekspertnog tima koji je od osnivanja 11. ožujka 2014.g. obradio 13 ključnih tema za gospodarstvo od kojih je posebno istaknuo Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama, obnavljanje i objedinjavanje katastra i zemljišne knjige te Izradu nove energetske strategije RH.

Zamjenik predsjednika HGK – Županijske komore Rijeka Zlatko Mičetić, dodijelio je zahvalnice Hrvatske gospodarske komore za izniman doprinos unapređenju gospodarstva Primorsko-goranske županije Slavku Lončaru prvom predsjedniku SET-a i Mati Župiću, tajniku Seniorskog ekspertnog tima.

Rad SET-a nastavlja se i u 2019. godini u kojoj će se poseban fokus između ostalih staviti na teme poput porezne politike i problematike plaća, razvojnih programa i održavanje industrije na području PGŽ, Zakon o turističkom i ostalom građevinskom zemljištu te i na druge teme ključne za razvoj gospodarstva u Primorsko-goranskoj županiji.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }