Svemirko ovog petka ponovo slijeće u Rijeku

Svemirko ovog petka ponovo slijeće u Rijeku

Izvor fotografije: FB Distune Promotion

Ova je neopterećena, ali utjecajna grupa, osim što broji veliku posjećenost svojih koncerata, u vrlo kratko vrijeme uspjela dobiti i pohvale od strane kritike. Trenutno se smatraju najzanimljivijom pojavom suvremene alternativne glazbe u zemljama bivše Jugoslavije.

Rijeka – Sasvim posebni na hrvatskoj sceni, zagrebački bend Svemirko ovoga petka dolazi u riječki OKC Palach ukrasiti večer retro zvukovima u stilu emo-mačo popa, kako sami sebe deklariraju. Ova petorka koju čine Marko Vuković, Antonijo Tali Bošnjak, Marin Toni Tandara,  Branimir Brana Blažević i Bojan Bojko Bojkov do sada su izdali dva studijska albuma pod nazivima „Tunguzija“ iz 2017. i „Vanilija“ iz 2018. godine. Time su postali regionalno popularni, u Beogradu, Novom Sadu i Ljubljani održali su rasprodane koncerte, a njihove pjesme poput „Miris grada“ i „Žena od vanilije“ korištene su u popularnoj srpskoj seriji za mlade „Jutro će promeniti sve“.

Pravi je izazov opisati njihovu glazbu jer sadržava prizvuke osamdesetih, podsjeća na ex-Yu pop, synth-pop, pop-rock, a opet sadrži eklektičnost i posebnost što slušaču ne dozvoljava da tijekom prvog slušanja stisne „stop“. No, nije kod ovog benda stvar samo u glazbi, već i u tekstovima koji su šarmantno napisani, a stihovi poput: „Ženo od vanilije, čekam tebe da me spasiš“, „Gdje god idem spavam, djevojko. Što me nosi ne znam, djevojko.“ i „Odgovoran ljubavnik da sam barem ja“, vrlo se lako utisnu u pamćenje obožavatelja. Trenutno se smatraju najzanimljivijom pojavom suvremene alternativne glazbe u zemljama bivše Jugoslavije, a ovo im nije prvi put da nastupaju na području Rijeke jer su već održali nekoliko koncerata u klubu Život i na Velvet festivalu u Puntu.  Ova je neopterećena, ali utjecajna grupa, osim što broji veliku posjećenost svojih koncerata, u vrlo kratko vrijeme uspjela dobiti i pohvale od strane kritike.

Cijena ulaznice do petka iznosi 50 kuna, a 11. listopada, na dan koncerta iznosit će 75 kuna. Organizatori iz Distune Promotion-a napominju kako je ulaznica sve manje, pa ako želite doživjeti magičan svijet Svemir(k)a, „povirite“ u Dallas music shop ili u sustav Entrio.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!