Sveučilište u Rijeci razmatra mogućnost povećanja udjela nastave na daljinu

Ukoliko Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije i/ili nadležna epidemiološka služba NZJZ-PGŽ preporuče, Sveučilište u Rijeci će donijeti odlukuo potpunom prelasku Sveučilišta na nastavu na daljinu.

Rijeka – Sveučilište u Rijeci, sukladno nepovoljnom razvoju epidemiološkesituacije u gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, donosi preporuku o razmatranju povećanja udjela nastave na daljinu.

– Ukoliko Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije i/ili nadležna epidemiološka služba NZJZ-PGŽ preporuče, Sveučilište u Rijeci će donijeti odlukuo potpunom prelasku Sveučilišta na nastavu na daljinu. O navedenim odlukama, Sveučilište će obavještavati ministarstvo znanosti i obrazovanja, izvjestili su sa Sveučilišta.

– S obzirom na posebnosti pojedinih sastavnica, kako u razvoju epidemiološke situacije i razvoju potencijalnih žarišta, tako i u kadrovskim i prostornim uvjetima za izvedbu nastave u pojedinim znanstvenim područjima, Sveučilište u Rijeci na sastavnice prenosi pravo i obvezu odlučivanja o navedenom predmetu. U slučajevima u kojima je potrebna brza reakcija zbog povećane incidencije zaraženih osoba i osoba u samoizolaciji te zaštite i prevencije studenta i djelatnika, odluke o izvođenju nastave na daljinu za pojedine studijske grupe donosit će čelnici sastavnica, uz obvezu obavještavanja stručnih vijeća i uprave Sveučilišta, pojašnjava se.