Svi su protiv Kolinde – Oštre osude izjave o HNK Rijeka stižu sa svih strana, pa i od samog HDZ-a

Ministar prometa, potpredsjednik HDZ-a i najistaknutiji primorsko-goranski član te stranke Oleg Butković, kazao je da predsjedničina izjava ne stoji, a Ivona Milinović, gradska vijećnica HDZ-a koja se i sama često nalazila na meti kritike zbog svojih izjava, išla je i korak dalje.

Rijeka – Izjava predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, prema kojoj je Rijeka bila „rezervni klub Partizana i Crvene zvezde“ osamdesetih godina prošlog stoljeća, a koje je i potvrdila u dopisu vodstvu HNK Rijeka, naišla je na osude sa svih strana, pa i samog HDZ-a koji aktualnu predsjednicu podržava „u lovu“ na drugi mandat.

Ministar prometa, potpredsjednik HDZ-a i najistaknutiji primorsko-goranski član te stranke Oleg Butković, kazao je da predsjedničina izjava ne stoji, a Ivona Milinović, gradska vijećnica HDZ-a koja se i sama često nalazila na meti kritike zbog svojih izjava, išla je i korak dalje.

– Rijeka je bila, jest, i ostati će hrvatski grad. HNK Rijeka je bila, jest, i ostati će hrvatski klub. Rezervna momčad Rijeka nikada nije bila ikome – niti domaćim, a bogami svakako ne klubovima neke tamo druge države, kazala je Milinović.

Jasno je da su reakcije s druge strane političkog spektra daleko oštrije. Praktički svi SDP-ovci, od gradonačelnika Vojka Obersnela do saborskog zastupnika Peđe Grbina ismijali su predsjedničinu izjavu, a s njenim se riječima „sprdaju“ i građani po društvenim mrežama.

Zamjenik župana Primorsko-goranske županije podsjetio je da su brojni prvotimci Rijeke dali obol u prvim utakmicama hrvatske reprezentacije.

– Uf, uf, uf, uffff… prvotimci „rezervnog srpskog kluba“ HNKRijeka Mladen Mladenović, Saša Peršon, Tonči Gabrić i Robert Rupčić igrali su na prve dvije službene utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije 1990 protiv SAD i Rumunjske. Naravno za Hrvatsku. Kako to? Tužna ali i opasna izjava osobe koja predstavlja Hrvatsku i koja mora štititi ustavni poredak, kazao je Boras Mandić.

Udruga Slobodna država Rijeka napisala je da je Kolinda Grabar Kitarović u Rijeci „persona non grata“.

– Povodom izjave predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, udruga SDR izražava tugu i nevjericu što se jedna osoba na takvoj visokoj političkoj funkciji sramoti samu sebe i svoju ulogu širenjem notornih povijesnih falsifikata i dodvoravanjem opskurnim dijelovima društva.

Problem Kolinde Grabar Kitarovic nije navijanje za Hajduk ili Dinamo jer na kraju krajeva navijanje za nogometni klub je stvar osobnog izbora i sporedna stvar u zivotu.

Problem Kolinde Grabar Kitarović je uporno i učestalo svjesno laganje o prošlosti svoga grada i kraja, što bi mnogima trebalo otvoriti pitanje, je li biti Riječanin ili Riječanka pitanje mjesta rođenja ili stanje uma i pripadnost identitetu. Činjenica jest da je Kolinda Grabar Kitarović rođena u Rijeci, ali se životnim odabirom očito srami vlastitog grada i kraja, što ne bi bila novost za riječke HDZ-ovce. Predsjednici želimo svu sreću u dodvoravanju svojim simpatizerima, a mi našim simpatizerima možemo samo poručiti: Forza Fiume, poručili su iz udruge.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!